NU | Venezuela gelast arrestatie oppositieleider voor mislukte aanslag met drones

President Venezuela houdt oppositie verantwoordelijk voor mislukte aanslag | AFP

Het Venezolaans hooggerechtshof heeft de arrestatie gelast van oppositieleider Julio Borges. De voormalige parlementsvoorzitter wordt ervan verdacht achter de vermeende droneaanval op president Nicolás Maduro te zitten.

Volgens de socialistische regering is zaterdag geprobeerd het staatshoofd met door de lucht aangevoerde explosieven om het leven te brengen.

Maduro stelde Borges, die volgens hem in Colombia verblijft, verantwoordelijk voor de moordpoging. Eerder wees Maduro, die het olierijke land in een diepe crisis heeft gestort, al met de beschuldigende vinger naar zijn rechtse tegenstanders die nog vrij rondlopen en hulp kregen van de VS en Colombia.

Dinsdag werd oud-studentenleider en politicus Juan Requesens opgepakt. Diens collega’s raken naar verwachting hun parlementaire immuniteit kwijt. Het Openbaar Ministerie in Caracas heeft in totaal negentien verdachten op het oog, zes zitten al vast.

Bron: NU.nl

Een Reactie op “NU | Venezuela gelast arrestatie oppositieleider voor mislukte aanslag met drones

  1. Las gisteren dat Maduro zijn nichtje Milena op Curaçao geboren en getogen is en fanatiek bezig is met de politiek op de eilanden via facebook en Basilachill radio op Curacao.
    https://www.basilachill.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *