NU | Venezuela houdt grootste militaire oefeningen ooit

Venezuela houdt grootste militaire oefeningen ooit

Venezuela houdt zaterdag grootste militaire oefeningen ooit

Venezuela houdt zaterdag de grootste militaire oefeningen in het land ooit. Minister van Defensie Vladimir Padrino López heeft gezegd dat dit nodig is omdat het land wordt bedreigd.

Dinsdag klaagde president Nicolás Maduro dat Amerikaanse spionagevliegtuigen het luchtruim van Venezuela schenden. Die Amerikaanse ‘Awacs’ vliegen ook vanaf het Nederlandse Curaçao, dat vlak naast Venezuela ligt.

Volgens waarnemers zijn de oefeningen vooral bedoeld om indruk te maken op de binnenlandse vijanden van de regering van Maduro. Het olierijke land verkeert in ongekend diepe crisis. Om energie te sparen heeft de regering onlangs de werkweek voor ambtenaren tot twee dagen teruggebracht.

De linkse Maduro is de opvolger van Hugo Chávez die in 2013 overleed. De aanhang van Chávez verloor in december vorig jaar na zeventien jaar de meerderheid in het parlement. Dat probeert nu van Maduro af te komen, onder meer via een referendum dat de president wil saboteren.

Bron: NU.nl/ANP

9 Reacties op “NU | Venezuela houdt grootste militaire oefeningen ooit

 1. Westpunt

  Ben het eens met Henkie.
  Het is vreemd dat er nog niet ingegrepen is door de militairen. Ze zullen wel de laatsten zijn die honger zullen hebben, maar er zullen toch ook personen binnen zitten die verder kijken.

 2. Abraham Mossel

  Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van deze ex buschauffeur, oh sorry, het moet zijn Doctor Honoris Causa- Aegree. Ik geloof dat die diplomaten paspoort verduisteraar en ex MP van Curacrim Gerrit de Raaf ook zo’n titel voorniks heeft gehad van zijn vriendje, die electra en water dief/oplichter van het WTC.

 3. Videla had ook veel interne problemen en dacht dat het veroveren van wat eilandjes in de buurt een goed idee was zodat het volk minder interesse zou hebben in de interne problemen..

 4. Vervelend

  Dit land is irritant / arrogant Amerika inderdaad nog niet binnengevallen, vervolgens het bewind omver geworden en in chaos achtergelaten.

 5. BuliBuli

  Pa comienza la fiesta!!

 6. wat een sukkel…

 7. Joep Meloen

  Een ééndaagse oefening ?
  Wow, ik ben diep onder de indruk. Dat zal een oefening gaan worden ! Ehhh, niet dus.
  Ik zou die chaos graag eens willen zien, want dat er niets is georganiseerd lijkt me wel duidelijk. Iedereen rijdt gewoon een rondje om de kazerne, vliegtuigen gaan even take off en dan hebben we het wel gehad. Misschien dat ze nog een landing na gaan bootsen, maar daar raakt ook niemand van onder de indruk.

  Het zal wel uitgebreid op televisie worden vertoond, maar zonder electriciteit denk ik niet dat er veel mensen zullen gaan kijken.
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen zullen we maar zeggen.

 8. zal me niks verbazen dat de militairen als die toch alert zijn en op “oefening”een kleine staatsgreep plegen.

 9. caribbeancynic

  Niet verstandig die militaire oefeningen, dat kost veel energie en dat willen ze nou juist besparen. Die werkweek voor amtenaren moet terug naar één dag in de week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *