NU | Venezuela kampt opnieuw met grote stroomstoring

Venezuela werd enkele weken geleden ook al getroffen door een grote stroomstoring. President Nicolás Maduro verweet de VS toen een cyberaanval te hebben uitgevoerd, maar volgens critici is de infrastructuur gewoon slecht onderhouden. | AFP

Venezuela kampt opnieuw met een grote stroomstoring. Dit keer zouden zeker 8 van de 23 staten zijn getroffen, evenals het hoofdstedelijke district. Het licht ging onder meer uit in de Nationale Assemblée, het Venezolaanse parlement.

Volgens het Venezolaanse ministerie van Informatie is de storing het gevolg van een ‘aanval’ op de grootste hydro-elektrische dam in het Zuid-Amerikaanse land. Verdere details over die vermeende aanval bleven uit.

Het ministerie zei verder dat de regering probeert de problemen zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Sommige winkeliers in Caracas sloten vanwege de storing snel de deuren, kennelijk uit angst voor plunderaars. Ook het openbaar vervoer kwam deels plat te liggen. Bussen zaten overvol.

Het land werd enkele weken geleden ook al getroffen door een grote stroomstoring. Die duurde meerdere dagen. De socialistische president Nicolás Maduro verweet de Verenigde Staten toen een cyberaanval te hebben uitgevoerd, maar volgens critici is de infrastructuur gewoon slecht onderhouden.

De VS steunt de aartsrivaal van Maduro, oppositieleider Juan Guaidó.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *