NU | ‘VS overweegt financiële sancties tegen Venezuela’

Nieuwe stakingen en protesten op til in Venezuela | ANP

De Amerikaanse overheid overweegt financiële sancties in te stellen tegen Venezuela waardoor het moeilijker gaat worden om in dollars te betalen voor de olie van het Zuid-Amerikaanse land.

De maatregel zou de olie-export van het land, een belangrijke bron van inkomsten, fors kunnen beknotten, zo meldde persbureau Reuters zaterdag op basis van anonieme bronnen.

Als onderdeel van de maatregel wordt het voor het Venezolaanse staatsconcern PDVSA niet meer mogelijk om in Amerikaanse dollars transacties te doen.

De VS wil zo de socialistische regering van Venezuela dwingen om plannen voor een nieuw parlement te schrappen. Volgens critici zorgen de plannen van president Nicolas Maduro ervoor dat zijn positie als president nog steviger wordt.

Eerder werd een dergelijke maatregel ingesteld tegen Iran. Toen halveerde de export van Iraanse olie en hadden grote opkopers in de oliemarkt geen toegang meer tot olie uit het land.

Bron: NU.nl

2 Reacties op “NU | ‘VS overweegt financiële sancties tegen Venezuela’

  1. Deze dame heeft meer ballen dan het gehele Cubaanse bevolking tezamen, was dat niet zo dan was Fidel Castro nooit aan het macht gebleven.

    Fidel belazerde het gehele Cubaanse bevolking maakt ze allemaal afhankelijk van hem verzamelde $ miljarden aan crimineelgeld. https://www.youtube.com/watch?v=QNqFz8u1FrQ

    En ***** dagelijks 2 arme meisjes (die prostitueren) dus ruim 30 duizend.
    http://nos.nl/artikel/2183803-spaanse-koning-juan-carlos-deed-het-met-bijna-5000-vrouwen.html

  2. En wat zijn de gevolgen voor Curaçao? Straks nog meer werkeloosheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *