Nu zelfs medisch afval gedumpt

Op deze foto zijn gebruikte infuuszakken zichtbaar.

Op deze foto zijn gebruikte infuuszakken zichtbaar.

WILLEMSTAD — Roy Rusch, de beheerder van het ‘Recreatie & Kampeercentrum Ronde Klip’ heeft gisteren in de directe nabijheid van het jeugdcentrum illegaal gedumpt medisch afval geconstateerd.
Rusch wijst erop dat er in dit gebied regelmatig activiteiten voor jongeren en kinderen worden gehouden.

Advertentie

De beheerder, die de afgelopen jaren meermaals aan de bel trok in verband met extreme illegale afvaldump in de omgeving van het kampeercentrum, stelt dat de weg bij Ronde Klip (richting Playa Kanoa) ‘geliefd is onder de vervuilers’.

Puin in alle soorten en maten, inclusief halflevende dieren. Ook vindt er dump door beerputtanktrucks plaats, met als gevolg veel muggen, ratten en wilde honden in de buurt.
Nu wordt er dus zelfs medisch afval gedumpt”, aldus Rusch.

Hij licht toe dat er voornamelijk in de avonduren, regelmatig auto’s en pick-ups met gedoofde lichten komen aanrijden om zich vervolgens van het afval te ontdoen.

Aangezien er geen straatverlichting is, wordt zo’n 400 tot 500 meter van de weg als dumpplek gebruikt. Ik vraag me af wanneer de overheid nu eens wetgeving komt, die na 10-10-‘10 is blijven liggen en dit soort praktijken strafbaar stelt.”

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Nu zelfs medisch afval gedumpt

  1. Shame on all of them in bijzonder PAIS die juist een voortrekkersrol als ‘zusterpartij’ van d66 zou moeten zijn. Wat een huichelaars allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *