NU | Zorgen bij politie over grotere hoeveelheden cocaïne naar Nederland

'veranderd businessmodel' bij drugskartels uit Colombia, Peru en Bolivia

‘veranderd businessmodel’ bij drugskartels uit Colombia, Peru en Bolivia

De Nationale Politie maakt zich grote zorgen over de grote hoeveelheden cocaïne die de laatste maanden naar Nederland komen. In de afgelopen tien maanden ontdekten politie, justitie en douane al meer dan 30.000 kilo coke.

De politie spreekt van een mogelijk ‘veranderd businessmodel’ bij drugskartels uit Colombia, Peru en Bolivia, bevestigt een woordvoerder van de Landelijke Politie aan NU.nl na berichtgeving in De Telegraaf woensdag.

“De partijen zijn vaker enorm groot. De vraag is kennelijk toch zeer fors en hoge risico’s op onderschepping worden geaccepteerd”, zegt chef van de landelijke recherche Wilbert Paulissen in de krant. ”Het duidt erop dat ze er kennelijk op vertrouwen dat het goed gaat.”

Motorbendes raken volgens de politie ook meer betrokken bij de cokehandel. “De eerste leden van Nederlandse chapters van motorclubs in Zuid-Amerika zijn al gesignaleerd”, zegt Maurice Luxembourg van het programma Drugs van de Landelijke Eenheid.

Tegenwoordig valt er een enorme winst te behalen bij de handel van cocaïne. Criminelen die uit weg worden geruimd of worden opgepakt, worden alweer snel vervangen door andere dealers.

Om dit tegen te gaan zouden hogere straffen tegen criminelen die smokkelwaar verder verspreiden in Nederland de oplossing kunnen zijn.

Bron: ANP/NU.nl

5 Reacties op “NU | Zorgen bij politie over grotere hoeveelheden cocaïne naar Nederland

 1. @Wim, is dat zo Wim? Trouwens wat doe deze makamba eigenlijk op een dak in Colombia? De man staat op een dak en moet door een hoogwerker verlost worden uit zijn penibele situatie nadat de drugsbaronnen hem net gegijzeld hadden en hem op de hielen zaten. Gelukkig wist hij te vluchten. Hoezo criminaliteit zit de Curacaoenaar in de genen?

  http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/wereld/nederlander-ontvoerd-na-mislukte-drugsdeal-colombia-getuige-filmt-ontsnapping/ar-BBtKzQ7?li=BBoPOOe&ocid=SL5MDHP

 2. @Se, Ik denk dat Joep Meloen hier een goed genuanceerd antwoord op kan geven.

 3. Wat zal Joep Meloen nou hiervan vinden?

 4. Dit is niet het werk van kleine jongens maar van grote witte boorden!
  Mannen in pakken wel te verstaan.

 5. Vervelend

  DAT bedoelde Plasterk met Curacao is goed bezig, denk ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *