OB | Agent uit Rijsbergen doodgeschoten tijdens zijn werk op Bonaire

Bonaire agent Ferry Bakx-1

Agent Ferry Bakx Rijsbergen doodgeschoten tijdens zijn werk op Bonaire

BONAIRE – Een politieman uit Rijsbergen is om het leven gekomen als gevolg van een schietpartij op Bonaire. Het gaat om Ferry Bakx, die naar het eiland geëmigreerd is en daar bij de lokale politie werkt. Er is nog niemand aangehouden.

Ferry werd woensdagavond samen met een of meerdere collega’s naar een huis aan de westkant van het eiland gestuurd, omdat daar zou zijn ingebroken. De daders waren nog in het huis toen Ferry daar aankwam.

De daders gingen er vervolgens vandoor, de politie ging er achteraan waarbij ook werd geschoten. Ferry raakte bij de schietpartij gewond. Hij is nog wel naar het ziekenhuis gebracht, maar uiteindelijk is hij aan zijn verwondingen overleden.

Plaats delict op Bonaire

Plaats delict op Bonaire

‘Heel veel sterkte’
Ferry emigreerde samen met zijn vriendin Anita eind 2012 naar Bonaire. Hij kreeg daar een baan aangeboden bij het Korps Politie Caribisch Nederland. “Alle collega’s van het K.P.C.N. wensen zijn vriendin, familie en vrienden heel veel sterkte en kracht”, schrijft het korps op Facebook.

Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur noemt het een “gruwelijke moord” en liet weten “desgevraagd alle mogelijke hulp te bieden” om de daders op te sporen. “Politiemensen staan elke dag klaar voor onze veiligheid”, aldus Van der Steur. “Dat een agent is omgekomen bij dit moedige werk, is een grote klap voor het hele korps.”

Bron: OmroepBrabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *