OB | Kind werd bedreigd met vuurwapen en was getuige van doodschieten Ferry Bakx

De omgekomen agent Ferry Bakx uit Rijsbergen

De omgekomen agent Ferry Bakx uit Rijsbergen

RIJSBERGEN – Een kind was getuige van het vuurgevecht op Bonaire waarbij politieman Ferry Bakx om het leven kwam, en werd door de schutters bedreigd met een vuurwapen. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

“Dit is iets zeer ernstigs, omdat het een enorm trauma voor het slachtoffer tot gevolg heeft, zeker bij een kind.”

Bij het vuurgevecht kwam afgelopen week de 45-jarige Ferry Bakx, geboren in Rijsbergen, om het leven. Bij de gewapende overval in Bonaire waarvoor Bakx uitrukte, hebben de daders een pet, een armband en een horloge achtergelaten, zo meldt het OM.

Schietpartij
Bakx werkte sinds 2013 in dienst van het Korps Politie Caribisch Nederland op Bonaire. De politieman was met een collega naar een woning aan de westkant van het eiland gestuurd, waar een overval werd gepleegd.

Toen de agenten arriveerden, kwam het tot een achtervolging en vervolgens tot een schietpartij. Het slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar kon niet meer worden gered.

Rechercheteam
De politie formeert een speciaal rechercheteam van vijftien tot twintig mensen dat zo snel mogelijk op Bonaire onderzoek moet doen naar de overval. Dit Team Grootschalige Opsporing verleent formeel bijstand aan het Korps Politie Caribisch Nederland, dat een hulpverzoek heeft gedaan.

Het korps daar houdt de leiding in het onderzoek. Het team, bestaande uit mensen van diverse disciplines uit verschillende eenheden, vertrekt zo spoedig mogelijk voor een periode van naar verwachting zes weken.

Beloning
Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie op Bonaire een beloning van 10.000 dollar (ruim 8800 euro) uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van degene die Bakx doodschoot. Daarnaast roept justitie de bevolking op alert te zijn op het feit dat één van de overvallers tijdens de overval krassen in het gezicht heeft opgelopen.

Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur beschouwt de schietpartij als een ‘gruwelijke moord’. Hij liet weten ‘desgevraagd alle mogelijke hulp te bieden’ om de daders op te sporen. “Politiemensen staan elke dag klaar voor onze veiligheid”, aldus Van der Steur. “Zij doen een stap naar voren als anderen een stap terug zetten. Dat een agent is omgekomen bij dit moedige werk, is een grote klap voor het hele korps.”

Bonaire is sinds 2010 een bijzondere gemeente van Nederland.

Bron: OmroepBrabant

9 Reacties op “OB | Kind werd bedreigd met vuurwapen en was getuige van doodschieten Ferry Bakx

 1. Ze keuren het af maar zullen niets doen. De zgn angst cultuur.

 2. @ Joop Savaneta,

  Het klopt dat 99 % van de bevolking deze moord afkeurt, maar er zijn er een aantal die de loyaliteit aan de moordenaars belangrijker vinden dan de loyaliteit aan de gemeenschap.
  En wie het daar niet meer eens is moet mij maar eens uit gaan leggen hoe het mogelijk is dat 5 daders op zo’n klein eiland zich weten te verbergen, eten en drinken krijgen, terwijl items die zij bij zich hadden al ruim in de pers zijn geweest. Wanneer Piet ineens zijn pet mist of zijn gezicht vol met krassen heeft dan valt dat op. En zeker in combinatie met deze moord gaan alle bellen rinkelen.
  En wie niet weet hoe loyaliteit t.o.v. daders eruit ziet ? Kun je hier bekijken:
  http://conservativetribune.com/woman-shoots-thug-robbing/?utm_source=Facebook&utm_medium=TPNN&utm_content=2016-08-20&utm_campaign=manualpost

 3. joop savaneta

  Dit is geen algemene macamba mentaliteit want ik denk er anders over. Ik ben er van overtuigd dat 99 procent van de bevolking op Bonaire deze moord afkeurt en alles in het werk zal stellen om justitie te helpen bij het onderzoek.

 4. @anthony
  Wie is ” wij” eigenlijk ? Jij en je moeder?

 5. Om met de woorden van Sonny te spreken (hier zit gelukkig geen copyright op van de KKC, Amigoe en de schrijver): “Lulkoel Lullo!”

 6. Dit is precies de macamba mentaliteit waar wij zo een hekel aan hebben.

 7. Tenzij de lokale bevolking of sommigen daarvan de daders de hand boven het hoofd houden en hen verbergen.
  En waarschijnlijk is dat momenteel aan de gang. De familie van de daders weet echt wel dat hun broer, zoon, vriend etc er bij betrokken is geweest, maar houden hun mond. Hun loyaliteit ligt bij de daders en niet bij de gemeenschap.

 8. Rotzakken moeten castrated worden.

 9. Klein eiland. Makkelijk om de daders op te sporen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *