OB | Man vastgebonden, geslagen en in tapijt gerold: daders krijgen cel en taakstraf

Marielle Wijfelaars

Man vastgebonden, geslagen en in tapijt gerold

SINT-OEDENRODE – Een 60-jarige man uit Curaçao moet 54 maanden de cel in voor diefstal en poging tot afpersing van zijn neef. Zijn 78-jarige oom uit Amsterdam krijgt 200 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf.

Het duo heeft in juni vorig jaar een neef in Sint-Oedenrode overvallen en flink mishandeld.

Het tweetal ging naar de woning aan de Johan Frisostraat in Sint-Oedenrode en probeerde hun neef te dwingen om 20.000 euro te betalen. De bewoner van het huis zou dit bedrag volgens de verdachte verschuldigd zijn. Het slachtoffer weigerde en werd flink mishandeld door zijn familieleden.

Kussensloop over zijn hoofd
De 60-jarige verdachte pakte de bewoner meerdere keren bij de keel, bedreigde hem met een mes en deelde klappen en schoppen uit. Ook werd het slachtoffer door de woning gesleept, in een tapijt gerold en kreeg hij een kussensloop over zijn hoofd. De 78-jarige Amsterdammer bond het slachtoffer vast.

LEES OOK: Twee mannen (77 en 59) aangehouden voor overval huis Sint-Oedenrode

Volgens de officier van justitie werkten de verdachten bewust samen, de rechtbank vindt dat daar geen bewijs voor is. De oudste verdachte zou niet hebben geweten dat de ander geweld zou gebruiken. Volgens de rechtbank is de oudste man medeplichtig aan de poging tot afpersing. Ook wordt hem aangerekend dat hij de mishandeling niet heeft gestopt.

Slachtoffer was heel bang
De jongste verdachte stelde zijn neef bijna een uur lang bloot aan een explosie van ‘zeer agressief en bedreigend’ gedrag. De rechtbank rekent hem dat sterk aan. De man was eerder veroordeeld voor bedreigingen en dat maakte het slachtoffer heel bang.

Naast de gevangenisstraf en taakstraf moet het duo het slachtoffer ook schadevergoedingen betalen van 3.000 en 969 euro.

Bron: OmroepBrabant

Een Reactie op “OB | Man vastgebonden, geslagen en in tapijt gerold: daders krijgen cel en taakstraf

  1. Dushi Hende !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *