OB | ‘Schok door hele gemeenschap’, Bonaire leeft mee met dood Ferry Bakx

afscheidsceremonie politieagent Bonaire Ferry Bakx

Indrukwekkende afscheidsceremonie politieagent Ferry Bakx

KRALENDIJK – “Ferry stond heel dicht bij de hele Nederlandse gemeenschap op Bonaire. Zijn dood heeft heel veel indruk gemaakt op het hele eiland”, vertelt Rob die jaren geleden met zijn vrouw Ans naar het eiland emigreerde.

Donderdagochtend bereikte het nieuws Ans en Rob dat Ferry was neergeschoten tijdens zijn werk als politieagent. “Er ging echt een hele schok door de gemeenschap”, vertelt hij als we hem bellen. “Er wonen zo’n 1500 Nederlanders op Bonaire en iedereen kent elkaar. Iedereen weet dus ook wie Ferry was”, legt hij uit.

Ook Ans en Rob kenden Ferry en zijn vriendin Anita. “Hij kwam bij onze maandelijkse barbecue op het strand en stond echt midden in de Nederlandse gemeenschap”, vertelt Rob als wij hem vragen wie Ferry was.

afscheidsceremonie politieagent Ferry Bakx

afscheidsceremonie politieagent Ferry Bakx

afscheidsceremonie politieagent Ferry Bakx

afscheidsceremonie politieagent Ferry Bakx

afscheidsceremonie politieagent Ferry Bakx

afscheidsceremonie politieagent Ferry Bakx

afscheidsceremonie politieagent Ferry Bakx

afscheidsceremonie politieagent Ferry Bakx

Problemen oplossen met Nederlanders
“Als er problemen waren met Nederlanders dan ging Ferry daar als Nederlandse agent opaf om even te praten”, vertelt Rob. Ferry komt uit Rijsbergen en emigreerde eind 2012 naar het eiland.

Ferry sprak de taal goed en begreep hoe Nederlanders denken. “Veel Bonairianen hebben wel Nederlands gehad op school, maar Ferry was een van de weinige Nederlanders in het korps, dus werd hij dan vaak daarheen gestuurd”, verduidelijkt Rob.

De fatale schietpartij van donderdag heeft voor een enorme schok gezorgd op het eiland. Niet alleen bij de Nederlanders, maar toch zeker ook bij de Bonairianen. “Dit is een gerieflijk eiland en er is nooit zware criminaliteit. Met zijn dood is er een bepaalde grens overschreden”, vertelt Rob.

Bijzondere erehaag
Vrijdag werd Ferry op indrukwekkende wijze geëerd op het eiland. “Langs de weg naar het vliegveld stonden allemaal mensen. Nederlanders, maar ook Bonairianen. De hele weg was afgezet en het zag echt zwart van de mensen”, beschrijft hij. “Heel erg bijzonder.”

Bron: OmroepBrabant

8 Reacties op “OB | ‘Schok door hele gemeenschap’, Bonaire leeft mee met dood Ferry Bakx

 1. Anthony (Troller) je moet eens leren lezen en vooral als je nog steeds in het Makamba land woont. In het bericht staat;

  “Ferry was een van de weinige Nederlanders in het korps”.

 2. @Sonny, ik kan een grapje maken van, ik ben nog op Bonaire (maar echt in Nederland) en durf niet naar buiten want er lopen bewapende Nederlandse politiemannen rond. Maar dat doe ik niet.

 3. Ga buiten spelen Hans trol

 4. Ga buiten spelen Anthony trol

 5. “Als er problemen waren met Nederlanders dan ging Ferry daar als Nederlandse agent op af om even te praten”, “Ferry sprak de taal goed en begreep hoe Nederlanders denken”.

  Begrijp ik het goed? Hebben blanken op Bonaire hun eigen politieagenten??? @Joep Meloen, kan je me dit uitleggen?? Voordat weer iets doms ga schrijven.

 6. Abraham Mossel

  Kan je mij eens nader uitleggen wat je meent te zeggen Hans,ik begrijb je niet?.

 7. Abraham Mossel

  Ik ga ff trappen op lange teeeeeeeenen, hoe zit het met die al die mensen die aan het schreeuwen waren toen Mitch Henrignez ze keeltje zogenaamd werd dicht geknepen door de politie, het hele “ei”land stond op zijn kop, en wat zie ik nu, nada, niks. OP zo’n klien eiland weet ieder ons kent ons, maaaaaaaaaaar ja maaaaaaaaaar Insest?, het kan je broer zijn die je aan geeft?. en dat willen we niet! Daarom heeft Gerrit de Raaf ook een voordeel hij kan bijna geen insest kind zijn zo aan zijn kleur te zien. En dat vinden de slaven een teken om hem als baas te ontvangen, hoe blanker je bent hoe meer macht en inteligentie je moet hebben , maar ik vind Gerrit toch een beetje dom, hij wilde teveel in eenkeer, maar dat is Narsicten eigen.

 8. What about de vele huizen van Bakx op Bonaire?

  Waar zijn die van betaald?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *