Officiële Zara komt in Sambil

WILLEMSTAD — De enige officiële Zara-zaak van Curaçao zal in februari 2014 zijn deuren openen in de Sambilmall in Veeris, die nu in aanbouw is. Dat meldt Pamela Nas-Winkel van makelaarskantoor Century 21, partner van Sambil in de verhuur van winkelunits.

ZARA LondenZe vertelt dat het Spaanse moederconcern Inditex, waar Zara onderdeel van is, definitief heeft bevestigd om de drie grootste units van de mall te gaan huren voor drie van zijn merken:

* Zara,

* Massimo Dutti

* en Bershka.

 

Maar volgens Hussein Sahili van de pasgeopende Zara aan de Caracasbaai weg kan dat helemaal niet.
Sahili is directeur van de ZB Groep Curaçao NV.
De afkorting staat voor Zara Bershka Groep.
Naar aanleiding van een bericht van gisteren op Versgeperst, waarin stond dat Inditex niets zou afweten van zijn winkel, stuurde Sahili een persbericht waarin hij meldt dat dit niet waar zou zijn.

Inditex heeft volgens Sahili een speciale constructie gemaakt voor de ZB Groep, die inhoudt dat dit bedrijf de merken van Inditex mag verkopen.
Voorwaarde is dat de ZB Groep ze samen onder een dak verkoopt, en niet afzonderlijk.
Hij zegt dat Inditex geen interesse zou hebben gehad om een ‘company owned’ winkel te openen op Curaçao of op een van de andere eilanden in het Caribisch gebied, omdat het voor Inditex veel te klein en financieel niet rendabel zou zijn.

In de Sambil-mall komen wel drie afzonderlijke winkels voor Zara, Bershka en Massimo Dutti. Sahili meldt verder dat de ZB Groep een seizoenscollectie ‘die het best past bij het klimaat van Curaçao’ mag verkopen.
Hij verkoopt dus geen wintercollectie, maar een ‘grotere zomer- en lentecollectie’, die volgens hem 100 procent echt is.
Wat het voor de ZB Groep betekent als de winkels in de Sambil-mall opengaan, is nog niet duidelijk, aldus Nas-Winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *