Olielek bij Bullenbaai

Haven Veiligheidinspectie (HVI) stelt onderzoek in

olie-jan kok-22072013WILLEMSTAD — De exploitant van de Isla-raffinaderij en de Curaçao Oil Terminal (COT), PdVSA, heeft vanochtend melding gemaakt van een vooralsnog onbekende hoeveelheid gelekte olie in de Bullenbaai. Dit stelt de oil-spill coordinator van de Haven Veiligheidsinspectie (HVI), Rudsel Henriquez, die zegt dat de melding ‘s ochtends binnenkwam.

Advertentie

De HVI heeft een onderzoek ingesteld.
Henriquez heeft hierop ook de Milieudienst gewaarschuwd die Rif St. Marie zou nalopen. Voor het ter perse gaan van deze krant was de omvang van de mogelijke schade nog onbekend.
De hoeveelheid drijvende olie was goed zichtbaar, waarop een omwonende daar ook melding van olie bullebaaiheeft gemaakt.

“De raffinaderij kon vanochtend nog niet aangeven wat de oorzaak van het olielek was en heeft gemeld een onderzoek in te zullen stellen. De raffinaderij heeft tevens mensen het water op gestuurd met boten om de drijvende olie in kaart te brengen”

, aldus Henriquez, die in de middaguren zelf ook een inspectie zal uitvoeren op zee.

Ook de woordvoerder van de Kustwacht, Maartje van der Maas, bevestigt dat de melding is binnengekomen van olie in het gebied.

“Vooralsnog zijn wij niet betrokken bij het onderzoek, dat in handen van de HVI is, maar dat kan in de loop van de dag nog veranderen.”

Dit is de derde maal binnen een betrekkelijk korte periode dat er olie in de Bullenbaai is beland.
Bij de eerste maal, op 17 augustus 2012, werd het gebied van Jan Kok zwaar getroffen doordat de olie de draslanden binnen kon stromen, omdat de monding ‘Boca St. Marie’ niet met een oilboom was afgesloten.
De tweede maal dat er een zichtbare hoeveelheid olie in de Bullenbaai dreef, was op 7 november 2012.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *