OM | 25 jaar celstraf voor “Nini” Fonseca in zaak Maximus

UPDATE met vonnis


Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft op donderdag 11 mei 2017 de verdachte B.C.A.F. veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf in de strafzaak Magnus/Maximus. Deze zaak betreft de moord op de politicus Helmin Wiels.

Het Gerecht acht bewezen dat de verdachte op 5 mei 2013 samen met anderen opzettelijk en met voorbedachten rade Wiels met een vuurwapen van het leven heeft beroofd.

Het bewijs voor de betrokkenheid van de verdachte bij het hem tenlastegelegde feit, berust volgens de bewijsoverwegingen in overwegende mate op vier pijlers, namelijk de verklaringen van drie getuigen, alsmede SMS-berichten tussen de verdachte en G.R.M.J. Elk van deze pijlers zou wellicht op zichzelf onvoldoende zijn, maar in onderling verband verlenen zij naar het oordeel van het Gerecht aan de bewijsconstructie meer dan voldoende stevigheid om de bewezenverklaring te dragen.

Het recht op leven behoort tot de meest fundamentele rechten die in onze rechtsorde dienen te worden beschermd. Een dergelijk gewelddadig optreden in het openbaar en op klaarlichte dag roept gevoelens op van onveiligheid in de maatschappij. Deze aanslag heeft niet alleen de rechtsorde maar ook de gehele samenleving van Curaçao bijzonder ernstig geschokt.

Helmin Wiels (R.I.P) werd vermoord op 5 mei 2013 | Foto NRC

De moord op een partijleider en volksvertegenwoordiger betekent hiernaast per definitie dat onherstelbare schade aan het democratisch proces wordt toegebracht waardoor deze moord een politiek karakter heeft.

Bron: Openbaar Ministerie

Naschrift OM:

Uitspraak van de rechter in de strafzaak Magnus/Maximus van heden. Het betreft de 25 jaar celstraf voor Nini Fonseca in zaak Magnus Maximus. Volg de link voor de uitspraak:  Link: https://youtu.be/mxxIkP39UKQ

Naschrift KKC

2017 05 11 – Strafvonnis Burney Nini Fonseca-Maximus-Helmin Wiels by Black Lion on Scribd

37 Reacties op “OM | 25 jaar celstraf voor “Nini” Fonseca in zaak Maximus

 1. Brian S nooit gehoord van beschermingsprogramma voor criminelen die een deal sluit met justitie?

 2. Nee joh, als kan is alle luxe veroorloven leef ik volgens de standaard van mijn leefomgeving.

 3. Abraham M, Als Nini gaat praten is hij zijn leven niet meer zeker. Ook zullen ze zijn familie bedreigen. Indien hij zwijgt zullen ze zijn familie wel ondersteunen.

 4. @Enri: volgens mij heb jij ook nog een fax.

 5. Zaak tegen Jamaloodin is rond en hij weet ook dat er levenslang op zijn hoofd hang. Als je niets te vrezen hebt dan ga je toch niet vluchten of wel? Hij kan beter hier komen omdat Venezuela is kut er zij zelf illegale graven in de Venezolaanse gevangenissen.

  http://www.elpais.com.uy/mundo/encuentran-fosa-comun-carcel-venezuela.html

 6. Misschien heeft het OM mensen nodig die gaan praten..

 7. Helaas bepaalt het OM de strafmaat niet. Dat doet de rechter. Het OM kan dus ook nooit een lagere straf in het vooruitzicht stellen.

 8. ericlapas

  Dit vonnis roept alleen maar meer vragen op. De tussenpersoon is veroordeeld en de opdrachtgevers lopen nog rond (Jamalodin is voor iets anders in Venezuela opgepakt). De vraag is hoe zeker is het OM van haar zaak?
  Ik heb nog steeds het gevoel dat de “low life ” gestraft wordt en dat de echte opdrachtgever de dans zal ontspringen.

 9. Abraham Mossel

  @ Joep, je kan wel eens heel veel gelijk kunnen krijgen, voor “nini” is het op dit moment over en uit, het enigste dilemma voor “nini” is, ga ik voor die gasten 25 jaar brommen zonder dat mijn familie in weelde door kan leven, wat de bedoeling was als Jammie niet in het gevang ( hok ) zou komen te zitten, nu dat zit hij nu al, en daar komt de eerste 25 jaar geen verandering meer in. En dat weet de doorgewinterde “NINI” ook wel, dus het word een deal van de dag maken, om een tien jaar minder uit te zitten. Geloof mij maar dat ” monster ” na 25 jaar al in een terug in de maatschapij progam zit, over 30 jaar staat hij op straat. Beloning van !!!!! Nin! kies voor je vrouw en kinderen en kom eerder vrij, als je nog wat mensen erbij kan lappen die helemaal nog niet of half in beeld waren krijg je misschien maar 10 jaar -IV is nog maar 7.5 – iv 4 jaar is 1 . Dan is het nog maar 6.5 jaar zitten Nini! wat led jouw??,

 10. Nu de ECHTE dader nog, en dat is Gerrit Schotte!!!!! zeker weten.

 11. Cana liguida hende.
  Cana mata hende.
  No ta existi algo como impunidad papa.
  Bay sosega 25 aña largo.
  E mester tabata bida largo.

 12. Pfffffffffff

  Vaders, het ultieme voorbeeld van een falende ratvocaat.
  Wanneer wordt er door de maffia clan met haar afgerekend, enne juffie vaders, dan bedoel ik niet je derden rekening.

 13. Denk dat het tijd wordt voor extra controles van vertrekkende reizigers op de airport.

 14. Ik denk ook in die richting omdat Nini is niet de hoofddader maar de opdrachtgevers. Als er geen opdracht was dan was er ook geen moord.

  Hij is heel dom om deze mogelijke opdrachtgevers te beschermen en 1/3 van zijn leven in de nor te gaan zitten.

 15. dat is niet in het belang van juf Vaders dat haar cliënt gaat zingen…
  want dat kost de kop van haar andere maffia cliëntele..
  wiens belang gaat prefereren..???
  that is the question..

 16. Er zijn bewijzen dat Schotte (tel) contact had met Nini en OM noemt hem (G.S) als verdachte in deze zaak.

 17. Nu de rest van de tuig nog,het liefst lang achter de tralies en op Curacao graag,(bon futuro) want hier is het gebeurd.

 18. Joep Meloen

  Fonseca gaat nu in beroep en zal dan het aanbod van het OM krijgen dat zijn straf omlaag kan wanneer hij meewerkt. Nu hij veroordeeld is tot 25 jaar cel en de intellectuele daders nog steeds vrijuit gaan zal hij wel na gaan denken. Waarom hij 25 jaar in de cel en de opdrachtgevers gewoon feestvieren.

  Kans is dus groot dat hij keurig gaat zingen en verklaringen gaat afleggen tegen Jamaloodin en Dos Santos.
  En dan komt er wellicht toch genoeg bewijs om ook hen op te sluiten en dan kunnen we dit boek eindelijk dichtdoen.

 19. Zou kunnen dat ze al een plan had en in hun verdediging en acht deze getuigenverhoor niet nodig. Zoals Vaders had gepleit van horen zeggen.

  Men zal denken dat Kuwas ook omgelegd had moeten worden, dan heb je geen actieve daders (Bolle,Pretu en Kuwas) meer.

  In plaats dat men Pretu naar Barber had gestuurd hadden ze hem beter naar Nederland gebracht.

  Ik hoop dat dit een les is voor in de toekomst.

 20. Mensen verwacht chaos in deze link word duidelijke namen genoemd.

  https://www.knipselkrant-curacao.com/telegraaf-25-jaar-cel-voor-moordmakelaar-wiels/#more-193540

  Het Openbaar Ministerie liet tijdens de rechtszaak tegen Fonseca duidelijk weten wie zij daarvan verdenkt. Voormalig minister van Financiën George Jamaloodin, uit de MFK-partij van Gerrit Schotte, zou samen met loterij-ondernemer Robby dos Santos de moord hebben beraamd. Zij zouden Fonseca de opdracht hebben gegeven om iemand te zoeken die Wiels wilde omleggen. Jamaloodin is gearresteerd in Venezuela maar wil niet meewerken aan een uitlevering.

 21. Eerlijk gezegd denk ik niet dat Gerritje hierachter zit. Hij is type kleine loser slash fraudeur die met zijn charmes toch veel mensen kan inpalmen. Vergeet niet dat hij ook een pion is van de maffia. Hij zat of zit op hetzelfde nivo als Wiels. Misschien dat hij 1 en ander ervan afwist maar denk niet dat hij de opdrachtgever is.

 22. Nu horen we Mengele Cijntje niet..

 23. Er zit daar wel een addertje onder de grond omdat ze getuige B5 met de dood hebben bedreigd.

 24. Joep Meloen

  Valt juf Vaders even flink van haar voetstuk !!

  Wie het verslag van de rechtbank even doorleest kan niet anders dan tot de conclusie komen dat zij gigantisch heeft lopen blunderen bij de ondervraging van een getuige. Ze had er aanwezig mogen zijn, ze had vragen mogen stellen, maar madam kwam gewoon niet opdraven !!
  Daarna krijgt ze de verklaring toegestuurd en wederom interesseert het haar niet, ze stelt geen vragen.
  Maar tijdens de behandeling van de zaak wil ze ineens dat de verklaring niet wordt gebruikt !

  Beste Marije Vaders, ga ander werk zoeken, wordt schoonmaakster, maar als je zo loopt te blunderen heb je niets te zoeken in het strafrecht.

 25. nijverdal

  korsou pabien

 26. Korsou pabien, Husticia a vence. Als ik een advies mag geven dan zou ik zeggen alle bewijsstukken in meervoud kopiëren en in brandwerende kluizen bewaren op verschillende plekken met bewaking 24 u/dag.

 27. Wilsoe is de volgende die opgehangen gaat worden op Barber-en dan volgen de Santos brothers met de Cherry on the cake is Gerritje-je hoeft alleen een knak te horen .
  Its a Once Upon a Time in Curacao story.

 28. zou Wilsoe nog kunnen slapen??
  trouwens de hele PS deugd niet… blijkt wel…
  met hun overlopen naar de maffia partij die hun grote leider heeft vermoord.

 29. zou ik ook willen weten…
  ik geloof niet in zelfmoord…

 30. De rest nog.
  Poco poco, pero sigur.

 31. Waarom moest Pretu kost wat kost uit de goed bewaakte cel op de Marechaussee kazerne naar Barber worden gebracht? Moest er een getuige opgeruimd worden? Mevr. Vaders heeft zich hier uitermate voor ingezet. In wiens opdracht.

 32. He’s going to sing like a canary!

 33. En de persoon die Wiels belde om een visje te gaan eten en zelf meteen naar Miami ging

 34. R. Rebel

  Dit is dus impliciet een schuldig verklaring van Jamaloodin. Nu alleen de strafmaat nog.

 35. ja, die kunnen nu aangepakt gaan worden…
  De familie Dos Santos…althans de lieve broertjes Jamaloondin, Robbie en ook Ampuro..die ging de politiek in om zijn lieve broertjes buiten schot(te) te houden.
  eindelijk kan de maffia aangepakt gaan worden…

 36. Daan Banaan

  En nu de opdrachtgevers en geldschieters

 37. YESSSSSSSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *