OM | 2e Update internationale actie op Sint Maarten

Het TBO/RST Koninkrijksteam op Sint Maarten is inmiddels bezig met beslagleggingen op onder andere onroerend goed en drie boten van verdachte Francesco Corallo | OM

De huiszoekingen op Sint Maarten die op 13 december 2016 onder leiding van de rechter-commissaris hebben plaatsgevonden, zijn inmiddels afgelopen.

Verdachte F.C. (56) die op verzoek van Italiaanse autoriteiten door het Team Bestrijding Ondermijning (TBO) van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) werd aangehouden zit nog vast. Hij zal donderdag voor de rechter commissaris verschijnen voor toetsing van zijn aanhouding. Italië zal om zijn uitlevering vragen voor onder meer belastingfraude en witwassen.

Het TBO/RST Koninkrijksteam op Sint Maarten is inmiddels bezig met beslagleggingen op onder andere onroerend goed en drie boten van verdachte Francesco Corallo | OM

Het team is inmiddels bezig met beslagleggingen op onder andere onroerend goed en drie boten van verdachte. De Italiaanse autoriteiten hebben aangegeven dat tot 215 miljoen euro beslag kan worden gelegd op bezittingen van verdachte.

De aanhouding en zoekingen maken deel uit van een internationale gecoördineerde actie in Italië, Sint Maarten, Nederland en het Franse deel van Sint Maarten. Op het Franse deel van Sint Maarten is de 50 jarige, in Nederland geboren R.B. aangehouden. Tevens in Italië zijn verdachten aangehouden en doorzoekingen verricht. Tenslotte is in Amsterdam een bedrijf doorzocht.

Deze internationale samenwerking tussen Italië, Sint Maarten, het Franse deel van St. Maarten en Nederland past in de gezamenlijke, intensieve aanpak van grensoverschrijdende corruptie en fraude, ook wel ondermijning genoemd. Ondermijning, waaronder corruptie en witwassen, vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid en economie van de landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het TBO van het RST, de Landsrecherches van Curaçao en Sint Maarten en het Openbaar Ministerie zijn partners in de bestrijding van ondermijning.

Het TBO/RST Koninkrijksteam op Sint Maarten is inmiddels bezig met beslagleggingen op onder andere onroerend goed en drie boten van verdachte Francesco Corallo | OM

Voor meer informatie: zie en like onze facebook pagina: @TBOAnticorruptionWatch

Bron: openbaar Ministerie Sint Maarten

4 Reacties op “OM | 2e Update internationale actie op Sint Maarten

 1. Abraham Mossel

  Gerard Spong is uit gekat in Nederland, daarom zit hij ook bijna elke avond de bijdehand te spelen bij dat k.t progama Pauw, ook zo’n Wilders hater, de haat druipt van hun smoel af, om misselijk van te worden. nu Knoops nog ff door de mand laten vallen met het de zaak babel,HA Ha.

 2. En… waar blijft Gerard Spong? Hij geeft graag zijn visie over allerhande zaken, zoals bij het proces Wilders.

  Nu zijn cliënt Corallo aangepakt wordt, horen we hem niet. Hij bedreigende de Knipselkrant met hel en verdoemenis omdat deze Corallo een maffiamaatje noemde. Een terechte betiteling overigens.

  Het ziet er na uit dat mr. Gerard Spong zelf ook een maffiamaatje is. En, géén klein maffiamaatje, maar een hélé grote MAFIAMAAT.

 3. Hopelijk wordt nu iedereen op Curacao duidelijk met wat voor lieden Schotte zaken deed en door wie hij zich liet betalen.

  En dat alle posities die door Schotte marionetten bezet zijn nu ook besmet zijn, want ze benoemd om de mafia te dienen.

  Dus wegwezen Michael Romer en Stella van Rijn, mafiamaatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *