OM | 4 jaar in hoger beroep voor ex-politieagent X. de W.

Xavier de Windt | Foto Extra

Xavier de Windt | Foto Extra

Het Hof (hoger beroep) heeft vandaag, donderdag 28 april 2016, uitspraak gedaan in de zaak tegen ex-politieagent X. de W. (1986)

Hij is door het Hof veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf en 10 jaar ontzetting uit ambt. De W. was zelf niet lijfelijk in de rechtszaal aanwezig maar kon het vonnis via video-conference volgen vanuit Nederland waar hij momenteel gedetineerd is.

De W. heeft het volgens het Hof opzettelijk gemakkelijker gemaakt of bevorderd dat twee personen op 15 juli 2014 hun leven hebben verloren tijdens een schietpartij op luchthaven Hato. In dit geval stond de verdachte (minstgenomen) mishandeling met voorbedachten rade voor ogen.

Dor het verstrekken van informatie wisten rivaliserende bendeleden dat “Djais” juliana en “Champi” Arnhem op de bewuste dag uit Duitsland op Hato zoden arriveren.

In dit geval is hij ook voor het schenden van zijn ambtsgeheim veroordeeld. Tenslotte heeft de verdachte, toen nog werkzaam bij de politie en gedurende zijn dienst, twee politieportofoons verduisterd.

Bron: Openbaar Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *