OM | Afpakteam gaat 2 jaar door

Afpakteam gaat 2 jaar door

Afpakteam gaat 2 jaar door

Het Integraal Afpakteam Kòrsou (Afpakteam Curaçao) gaat nog minstens 2 jaar door met haar activiteiten. Dit is vanmorgen 15 augustus 2016 bekrachtigd middels de ondertekening van een convenant door de opdrachtgevers, de Minister van Financiën en de Minister van Justitie.

De pilot voor het Afpakteam had in principe een looptijd van 1 jaar, welke op 1 september zal aflopen. Het Afpakteam heeft in het afgelopen jaar veel acties verricht en er is veel crimineel vermogen afgepakt. Het Openbaar Ministerie ziet terug op een succesvol eerste jaar van het Afpakteam. Het werk is echter nog verre van klaar en daarom is door het Openbaar Ministerie verzocht om het project met nog twee jaar te verlengen.

Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen (de georganiseerde) criminaliteit. Geld is de drijfveer, het motief voor nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen worden criminelen geraakt op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee.

Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont. Zichtbaar afpakken tast het beeld van de onaantastbare crimineel aan. Bovendien is het belangrijk om te voorkomen dat criminele winsten worden geherinvesteerd.

Het Afpakteam Curaçao is een samenwerking van het Belasting Accountants Bureau (BAB), Douane, Koninklijke Marechaussee (KMAR), Korps Politie Curaçao (KPC), Kustwacht, Ontvanger Belastingen Curaçao en het Openbaar Ministerie (OM). Het Afpakteam opereert budgetneutraal aangezien het zichzelf terugverdient met de afpakacties. De overige opbrengst komt ten goede aan het land Curacao.

Bron: Openbaar Ministerie

8 Reacties op “OM | Afpakteam gaat 2 jaar door

 1. persoonlijk vind ik dat elke veroordeelde met naam en toenaam en zijn foto op een digitaal bill bord mag op groot kwartier.
  zal de veroordeelde leuk vinden, zijn familie leuk vinden , dan is er misschien bezint eer gij begint.

 2. Rioter, vraagje!!
  Tonen de criminelen respect voor hun slachtoffers?
  Vragen ze beleefd of hun slachtoffers zo vriendelijk willen zijn hun bezittingen af te staan?
  Dacht her niet!!!
  Vaak is het zo dat, indien je tegenstribbelt omdat je je eigendommen wilt beschermen, klappen kunt krijgen en in het ergste geval ( wat steeds vaker voorkomt) een pistool onder je neus?

  Dus hoezo respect, discretie, beschaving en notabene datgene waar het deze lieden aan ontbreekt…………opvoeding!!!

  Respect dien je te verdienen, daar heb je geen recht op!

 3. Rioter

  Misschien is het een afschrikkingsmethode ?

  In het kader van: weet wat u te wachten staat als u verdacht wordt van ……..

 4. Graag even goed lezen : het gaat niet(!) de actie op zich, maar op de ALTIJD oorlogszuchtige(!) manier waarop deze wordt uitgevoerd door de Curstapo en zijn maten. Dat is mijn boodschap. De woorden discretie, beschaving, opvoeding, respect zijn bij velen overduidelijk onbekend op Curacao. Hoezo een zieke gewelddadige samen ….. leving.

 5. Abraham Mossel

  Rioter we zullen deze figuren met de Goudenkoets naar het van der Valk resort brengen met een dag geld vergoeding van 250$ pd, om op hun rechtzaak te wachten, doei?.

 6. afpakte, kan niet vaak genoeg gebeuren, auto, huizen , geld, sierraden enz afpakken alles.
  goed werk en gewoon altijd in de dienst houden.

 7. maar 2 jaar? gewoon blijven doorgaan lijkt me…

 8. Misschien eens op een wat discretere / beschaafdere wijze opereren in plaats van al dat zieke (!) machtsvertoon? Alleen de machetes ontbreken nog, ppfffff.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *