OM | Beëdiging en eerste zitting in rechtszaal voor Altagracia Martis

Altagracia Martis

mr. Altagracia Martis beëdigd tot plaatsvervangend officier van justitie

Vandaag 15 augustus 2016 is mevrouw mr. Altagracia Martis beëdigd tot plaatsvervangend officier van justitie door procureur-generaal voor Curacao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba, Guus Schram.

Mr. Martis kan nu ter terechtzitting optreden en namens het OM verdachten vervolgen.

Mr. Martis is onlangs gestart met een interne opleiding tot officier van justitie bij parket Curacao. Het officier in opleiding (OIO) traject is 1 april 2016 gestart en mr. Martis is de eerste OIO. Bij de werving voor de OIO lag de focus talentvolle collega’s afkomstig van Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius, Saba of Aruba. De OIO opleiding beslaat een periode van twee tot drie jaar en bestaat uit het behalen van een zittingsvaardigheidsbewijs in Nederland, hetgeen door mr. Martis met vlag en wimpel behaald is.

Mr. Martis zal veel op zitting te zien zijn om zo de benodigde zittingservaring op te doen. Bij succesvolle afronding van de opleiding zal mr. Martis benoemd worden tot officier van justitie en geplaatst worden bij één van de parketten binnen OM Carib (Curacao, Sint Maarten of BES).

Vandaag heeft mr. Martis direct haar debuut ter terechtzitting gemaakt. Op 9 september aanstaande zal mr. Martis samen met een aantal andere Officieren van Justitie officieel tijdens een speciale zitting worden gepresenteerd.

Bron: Openbaar Ministerie

7 Reacties op “OM | Beëdiging en eerste zitting in rechtszaal voor Altagracia Martis

 1. Als plv OvJ is het misschien wel verstandig om je facebook pagina aan te passen? Zoveel vrienden kan wel eens een probleem opleveren.
  Advies: blijf onzichtbaar voor de buitenwacht!

 2. Als dit maar goed gaat. Criminelen worden steeds meedogenlozer en gaan heel ver om uit het gevang te blijven. Eigenlijk zou een Nederlandse nicht zonder gezin en banden met de gemeenschap daar beter op zijn plaats zijn.

 3. NB
  Lips of Lips, whats in a name.

 4. Leuk zo van eigen bodem. Het werd de hoogste tijd.
  Wat afgezaagde Lip hiermee te maken heeft is onduidelijk.

 5. Als je de bikini pics ziet van mw Martis heb ik er geen problemen mee

 6. Van Irma Lips heeft ze in ieder geval geleerd hoe het niet moet.

 7. Prima ! En goed op weg naar 80/20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *