OM dient klacht in tegen Peterson

chester Peterson-George Jamaloodin-inval Plaza Hotel 2010

OM dient klacht in tegen Chester Peterson inzake overtredingen in onderzoekszaken Maximus verdachte George Jamaloodin

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een klacht ingediend bij de Raad van Toezicht en de Deken van de Orde van Advocaten tegen Chester Peterson. Hij is de advocaat van George Jamaloodin in de zaak-Maximus. De klacht gaat over zijn persbericht van eerdere deze week.

“In het persbericht heeft Peterson informatie uit het onderzoek dossier geciteerd terwijl hij hiertoe niet gerechtigd was… Door de officier van Justitie is aan de verdachte G.R.M.J. een bevel beperkende maatregelen uitgereikt… Een advocaat is echter op dezelfde wijze gebonden aan het bevel beperkende maatregelen als zijn cliënt.

Hij kan en mag niet over de zaak spreken met derden, inclusief zijn kantoorgenoten. Peterson was van het bevel beperkende maatregelen op de hoogte. Naar de mening van het Openbaar Ministerie heeft Peterson met het uitsturen van het persbericht getracht het onderzoek te beïnvloeden”, schrijft het OM.

Beperkingen
Door de beperkingen mag Jamaloodin niet in contact komen met derden, ook mag hij niet over de zaak spreken. Het doel daarvan is dat getuigen en verdachten hun verklaringen niet op elkaar af kunnen stemmen (‘collusiegevaar’). De verdachte mag wel met zijn advocaat praten.

Getuigen
Peterson veegde in zijn persbericht ook de vloer aan met de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van getuigen. “Het uiten van dergelijke meningen hoort thuis in de rechtszaal en niet in de media… Tenslotte heeft meneer Peterson getuigen met naam en toenaam in zijn persbericht genoemd en aan hen een waardeoordeel toegedicht. Door zo te handelen is aan personen bewust schade berokkend”, laat het OM optekenen.

Bron: Versgeperst
Zie ook: Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Een Reactie op “OM dient klacht in tegen Peterson

  1. Abraham Mossel

    Zoals gezegd , Kokkie is door toedoen van zijn cliënt de Raaf door het lint gegaan, En ter verduidelijking niet dat/het lint wat aan het eind van de 50 km marathonloop hangt voor een winnaar. zoals gezegd deze fout kan Kokkie wel eens heel duur te staan komen. Je ziet het nu al aankomen, de hele opzet van hun verdediging gaat stukje voor stukje te veel voor ze worden, zij zien de bomen in het Woud niet meer. In het Bos ging het nog wel, maar daar zijn zij door heen gerend met alleen takken te raken maar nu raken zij stammen en die doen zeer auw!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *