OM | Dieren vergiftigen is strafbaar !

Op de weg naar de Sint Jorisbaai zijn diverse hoopjes gif gevonden (kattenbrokjes vermengd met vermoedelijk pesticide) | Tamara Nuijten

Onlangs zijn honden een poezen in de omgeving van Sint Jorisbaai vergiftigd. Hier was veel aandacht voor in de pers en socialemedia.

Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao wil kenbaar maken dat dergelijke gedragingen bij wet strafbaar zijn gesteld. Artikelen 2:335 en 3:10 van het Wetboek van Strafrecht stellen onder meer strafbaar het zonder redelijk doel benadelen van de gezondheid van een dier. Artikel 2:334 stelt strafbaar het opzettelijk en wederechtelijk doden, beschadigen, onbruikbaar maken of wegmaken van een dier.

Dit laatste artikel bepaald dat er een gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of een geldboete van de vierde categorie kan worden opgelegd. Voor deze feiten kan men worden aangehouden en het laatste feit ook in verzekering worden gesteld.

Het Openbaar Ministerie wil benadrukken dat daders van dergelijke strafbare feiten aangepakt zullen worden.

Het OM vraagt het publiek voor medewerking in deze. Als u informatie heeft over de (vermoedelijke) dader(s) van de vergiftigingen van de dieren in de omgeving van de Sint Jorisbaai/Jan thiel, dan kunt u dat anoniem doorgeven door te bellen naar 108. U kunt ook de politie bellen via 917 en uw bericht doorgeven.

Bron: Openbaar Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *