OM | Dierenleed op Curaçao nu bespreekbaar in platform SADA

Dierenleed op Curaçao nu bespreekbaar in platform SADA

Dierenleed op Curaçao nu bespreekbaar in platform SADA

Op initiatief van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao is samen met het Korps Politie Curaçao (KPC) een samenwerkingsverband afgesloten met de Stichting Dierenbescherming, het Platform Dierenwelzijn en Curaçao Animal Rights Foundation (CARF).

Daarbij is afgesproken dat zaken betreffende dierenleed in die groep bespreekbaar worden gemaakt. Hiervoor is verder ook een ‘Whatsapp-groep’ opgericht waarin de deelnemers zich heel snel over zaken kunnen laten informeren en/of zaken kunnen bespreken. Dat samenwerkingsverband gaat onder de naam “Stop Abusu di Animal” (SADA- platform).

Op het gebied van de aanpak van dierenleed op Curacao is inmiddels al veel werk verricht. Op 30 april 2015 heeft het Platform Dieren welzijn een gesprek gehad met het Openbaar Ministerie waarin zij haar bezorgdheid had geuit omtrent de aanpak van dierenleed door het Openbaar Ministerie.

Het Openbaar Ministerie heeft toegezegd daar aandacht aan te besteden. Er is als gevolg daarvan een Officier van Justitie (OvJ) mee belast en sindsdien vind er gestructureerd overleg plaats over dierenleed, met een daarvoor speciaal als taakaccent ingesteld team

. Verschillende zaken zijn daar besproken en aangepakt waaronder eind van het jaar een zaak van verwaarlozing van drie paarden en een krokodil.

Mogelijk zijn er stichtingen die opkomen voor dierenleed die niet door het Openbaar Ministerie zijn benaderd. Indien uw vereniging of Stichting zich wil aanmelden voor dit overleg dan kan dat worden doorgegeven bij het Openbaar Ministerie op 4342100. Er zal dan contact worden gemaakt met de stichting.

Op de foto de eerste vergadering met alle deelnemers in SADA.

Bron: Openbaar Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *