OM | Donatie 12 computers door OM BES aan vicariaat Bonaire

Donatie computers door OM BES aan vicariaat Bonaire

Op vrijdag 12 mei 2017 heeft het Openbaar Ministerie BES 12 overbodig geworden computers, compleet met accessoires overgedragen aan de vicaris van Bonaire.

Het OM investeert in professionalisering en dus ook in modernere computersystemen. Modern werken is nodig om de stijgende werkdruk aan te kunnen. Bij die computersystemen horen ook snellere, sterkere pc’s voor de medewerkers. Daardoor waren de pc’s die tot nu toe werden gebruikt overbodig geworden. Terwijl ze technisch nog prima in orde zijn.

Het OM ziet in toenemende mate organisaties als kerken en stichtingen met een maatschappelijke doelstelling als partners. En zoekt de samenwerking. Het OM treedt op tegen mensen die strafbare feiten hebben gepleegd. Maar maatschappelijke instellingen zetten zich ervoor in om te voorkomen dat mensen in de problemen komen en zichzelf en anderen in de problemen brengen. Dat zijn allemaal manieren om te veiligheid te bevorderen. En daarom wordt de samenwerking gezocht. Zodat de inspanningen van de kerken en het OM elkaar kunnen gaan versterken.

Donatie computers door OM BES aan vicariaat Bonaire

Concreet is al afgesproken dat het OM een inbreng gaat leveren bij de activiteiten en programma’s voor jongeren en volwassenen die het vicariaat in verschillende parochie en wijken zoals Antriol, Rincon en Playa organiseert. Dat het OM de pc’s nu heeft overdragen aan de vicariaat past ook in die intensievere samenwerking. De pc’s zullen onder andere worden gebruikt bij preventieprojecten welke de vicaris van Bonaire bij betrokken is.

Bron: Openbaar Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *