OM | Drie werknemers Kooyman veroordeeld voor diefstal

overval-kooyman-zeelandia

Drie werknemers Kooyman veroordeeld voor diefstal

Drie ex-werknemers van Kooyman Megastore Zeelandia zijn maandag door het Gerecht te Willemstad veroordeeld voor de diefstal van goederen uit de winkel. De diefstal van rui 22.000 gulden aan apparatuur en goederen heeft plaatsgevonden gedurende de periode 1 juni tot en met 27 juli 29014.

De gestolen goederen (onder andere boormachines, stofzuigers, verfspuitmachines, schoenen, gereedschappen, auto-onderdelen) werden verkocht en onderling tussen de drie veroordeeld, dit is gebleken tijdens de behandeling van de rechtszaak.

De mannen I.J.C.G. (24), J.A.F.B. (19) en K.M. (19) waren niet allen ter rechtszitting aanwezig. Alleen scholier B. was aanwezig. M. woont en studeert momenteel in Nederland terwijl G. door werk niet aanwezig kon zijn.

De mannen werden na intern onderzoek door Kooyman op 27 juli op heterdaad betrapt op de parkeerplaats met een aantal gestolen goederen. Alle drie hebben bij hun aanhouding de daad bekend. Van de diefstal waren camerabeelden die ook ter rechtszitting op verzoek van een advocaat werden getoond.

De Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) eiste in deze zaak voor alle drie een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Het Gerecht kwam tot een andere straf, namelijk voor G. 15 maanden gevangenis waarvan 5 voorwaardelijk, voor M. 10 maanden cel waarvan 5 voorwaardelijk en voor de jongste dader, B., 10 maanden gevangenisstraf maar geheel voorwaardelijk. Alle drie hoorden een proeftijd van 3 jaar terwijl B. zich moet wenden tot de Stichting Reclassering voor verdere begeleiding. Hij moet ook een taakstraf in de vorm van een werkstraf uitvoeren voor de duur van 240 uur.

Bron: Openbaar Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *