OM | Eis 18 jaar celstraf voor F. en P. dodelijke overval minimarket

Eis 18 jaar celstraf voor F. en P. dodelijke overval Hua Jiant Minimarket

De officier van justitie heeft vanmiddag 18 jaar cel geeist voor de man S.F. en 18 jaar cel voor Q.P. Zij worden verdacht van een gewapende overval met de dood ten gevolge hebbende en illegaal vuurwapenbezit op 9 mei 2013 bij Hua Jiant Minimarket op de Oude Caracasbaaiweg bij Janwe.

De zaak tegen P. was vandaag “bij verstek” behandeld. Hij is voortvluchtig.
De verdachten in deze zaak zijn samen met één of meerdere mededaders naar de Chinese minimarket getogen, zijn naar binnengerend, en hebben een gewapende overval gepleegd.

“Deze overval werd gekenmerkt door buitensporig geweld tegen de slachtoffers. Dhr. Wu, slechts 42 jaren oud geworden, is op brute en nietsontziende wijze gedood voor de ogen van zijn echtgenote en kind. Het slachtoffer is zijn kostbaarste bezit, het leven, ontnomen en er is onherstelbare schade toegebracht aan de nabestaanden. Het vrouwelijke slachtoffer, mw. Feng, heeft met de daders geworsteld en heeft daarbij een harde karatetrap tegen haar bovenlijf en een klap met een vuurwapen op haar hoofd moeten incasseren. Als gevolg van al dit geweld en het feit dat haar echtgenoot op brute wijze is vermoord, heeft zij nog lange tijd na de overval in een shock toestand verkeerd. Het is een feit van algemene bekendheid dat overvallen door de slachtoffers als uitermate beangstigend worden ervaren. De ervaring leert dat slachtoffers van dergelijke delicten daar doorgaans nog lange tijd nadelige psychische gevolgen van ondervinden. De verdachten hebben met hun daden getoond geen enkel respect voor het menselijk leven en de lichamelijke integriteit van hun slachtoffers te hebben. De begane feiten hebben niet alleen grote impact gehad op de Chinese gemeenschap, maar op de gehele samenleving in Curacao. Geweldsdelicten als deze vergroten de gevoelens van angst en onveiligheid in de maatschappij. Een maatschappij die de afgelopen jaren toch al geteisterd wordt door een golf van gewelddadige overvallen. De verdachten zijn aan deze gevolgen van hun handelen volledig voorbij gegaan en hebben zich uitsluitend laten leiden door hun streven naar geldelijk gewin”, zo verklaarde de officier van justitie vandaag in de rechtszaal.

Bron: Openbaar Ministerie

3 Reacties op “OM | Eis 18 jaar celstraf voor F. en P. dodelijke overval minimarket

 1. Eric la pias.
  Nog even en het was de schuld van de minimarkt zeker.
  Je bent volslagen idioot.
  Maar je zal vast alleen wonen en iemand om te verdedigen of om te geven hebben.
  Alleen egocentrische idioten zien de wereld zoals jij dat weergeeft.

 2. Volgens @Mossel, “18 jaar? had 36 jaar moeten zijn” Op zich een begrijpelijke reactie, maar nu de feiten, als de vrouw niet had tegen gevochten dan waren de overvallers met het buit verdwenen en hadden ze niet geschoten..

  De procedure bij een overval is, het geld meegeven en niet tegen vechten, het is aan de winkelier om te zorgen dat er niet genoeg cash in kas is en een diefstal verzekering af te sluiten.

 3. Abraham Mossel

  18 jaar? had 36 jaar moeten zijn, het winkeltje ( minimarket) is nog steeds dicht, er wil nog geen zwerf hond in slapen, en ook geen auto’s kopen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *