OM | Eis 6 jaar cel voor politie-agent X. de W.

Openbaar Ministerie

Eis 6 jaar cel voor politie-agent X. de W.

Het Openbaar Ministerie (OM) heft vandaag, vrijdag 12 juni, een gevangenisstraf van 6 jaar geeist tegen politie-agent X. De W. Behalve de eis van 6 jaar gevangenis ook als bijkomende straf dat de verdachte dient te worden ontzet van het recht om het ambt van politieambtenaar te bekleden voor de duur van 10 jaar.

Op dinsdagavond 15 juli 2014, vond er volgens het Openbaar Ministerie bij de luchthaven Hato “een kille, brute liquidatie plaats”, waarbij de mannen Erwin Juliana en Shentley Arnhem werden doorzeefd met kogels. Juliana en Arnhem zijn, zo bleek ter rechtszitting, het slachtoffer geworden van een bendeoorlog die momenteel word uitgevochten tussen de gangs No Limit Soldiers (NLS) en Buena Vista City (BVC).

Bij de schietpartij, die gepaard ging met ware wildwest taferelen waarbij geschoten is met kogels, uit automatische vuurwapens bestemd voor militaire doeleinden, die zelfs politiemensen en beveiliging om de oren vlogen, vielen uiteindelijk niet alleen twee doden, maar ook zeven geownden. Ze werden onder meer beschoten met automatische vuurwapens waaronder een M-16, Colt AR-15 en Kalasjnikov.

Verdachte X. De W. heeft vanuit zijn functie als politieambtenaar, cruciale informatie over de dag en het tijdstip van de komst van Erwin Juliana vanuit Düsseldorf met de Air Berlin, doorgegeven aan de lid van de NLS, C. B., die het op zijn beurt heeft doorgeven aan J.M., welke mededeling van verdachte aan deze lid van de NLS wel degelijk gevolgen heeft gehad.

De mededaders waren volgens het OM door zijn mededeling precies gewaarschuwd, wanneer Juliana op Hato zou aankomen.

Verdachte De W. heeft volgens de Officier van Justitie, door zijn handelen de veiligheid in gevaar gebracht van iedereen die zich daar bevond. Daarnaast heeft verdachte in algemene zin de integriteit van de politie geschonden. Hem wordt namelijk ook verduistering uit dienstverband van twee politieportofoons ten laste gelegd.

In deze zaak doet het Gerecht op 26 juni om 13:30 uur uitspraak.

Bron: Openbaar Ministerie
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *