OM: Forse celstraffen geëist voor fatale straatroof Kanga

Openbaar MinisterieWILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie (OM) heeft onlangs forse gevangenisstraffen geëist tegen de verdachten betrokken bij de straatroof met dodelijke afloop op 17 februari van dit jaar bij Kanga.
Op die bewuste dag is de 21-jarige Ecuadoraanse man Jesus Javier Cedeño Lopez om het leven gekomen. Het vonnis is op 13 november om tien uur ‘s ochtends.

Advertentie


Tegen de 29-jarige intellectuele dader J.L. is voor dit misdrijf en voor vuurwapenbezit achttien jaar gevangenisstraf geëist en tegen de medeverdachten D.T. (19) en F.J. (26) is vijftien jaar cel geëist voor het medeplegen van de straatroof.
L. was de initiatiefnemer van de overval.
Hij was zelf niet aanwezig, maar heeft een deel van de buit (50 gulden) gekregen en heeft ook het doorgeladen vuurwapen geleverd aan een jonge onervaren schutter.
Dit heeft hij van de minderjarige na de overval weer teruggekregen.
Het gaat in dit geval om de zeventienjarige verdachte J.G., die het dodelijke schot heeft afgevuurd. De zaak tegen de schutter is aangehouden, zodat de advocaat zich beter kan voorbereiden.
De behandeling wordt op 1 november om twee uur ‘s middags voortgezet.
De verdachte F.J. was ook in het bezit van een vuurwapen, maar heeft geen schoten gelost.
Hij heeft het wapen wel gebruikt om de slachtoffers te bedreigen.
Lopez liep die avond met de 31-jarige man Lopez Gutierrez uit Peru op een donker weggetje naar de Winston Churchillweg.
Het tweetal werd belaagd door vier mannen die een vuurwapen hadden. Gutierrez kwam er bij de gewapende overval ongedeerd vanaf, maar moest wel 50 gulden en zijn verblijfsvergunning aan de daders afgeven.
Lopez zette het op een lopen, maar werd tegengehouden door drie van de overvallers. Er ontstond een worsteling en er viel een schot dat Lopez in zijn zij raakte. Hij overleed later aan de gevolgen van zijn verwondingen.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *