OM | Geen aanleiding tot strafrechtelijk onderzoek tegen VDC-hoofd

Geen aanleiding tot strafrechtelijk onderzoek tegen VDC-hoofd

De PG benadrukt dat het OM uitsluitend onderzoek kan doen naar eventuele verdenkingen van strafbare feiten. Of sprake is geweest van integer handelen van betrokkene(n) is door het OM dan ook niet in het onderzoek betrokken

Het feitenonderzoek van de Landsrecherche Curaçao in de zaak tegen het hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC), Michael Romer, naar een vermeende bedreiging met een vuurwapen is afgerond.

In het onderzoek zijn alle rechtstreeks betrokkenen door de Landsrecherche gehoord. De betrokkenen ontkennen dat er een bedreiging heeft plaatsgevonden
of dat er een vuurwapen is getoond. Nu het feitenonderzoek geen aanwijzingen opgeleverd dat er een strafbare feit is gepleegd, zal er door de Procureur-generaal (PG) geen opdracht worden gegeven een strafrechtelijk onderzoek te starten.

De Procureur-Generaal benadrukt evenwel dat het Openbaar Ministerie uitsluitend onderzoek kan doen naar eventuele verdenkingen van strafbare feiten. Of sprake is geweest van integer handelen van betrokkene(n) is door het Openbaar Ministerie dan ook niet in het feitenonderzoek betrokken.

De Procureur-Generaal heeft de minister op dit punt geadviseerd opdracht te geven nader onderzoek te doen verrichten door de VDC zelf of een daartoe aan te stellen commissie.

Bron: Openbaar Ministerie

4 Reacties op “OM | Geen aanleiding tot strafrechtelijk onderzoek tegen VDC-hoofd

 1. Zolang we laffe Schotte kontenlikkers als Michael Romer en Stella van Rijn in hun functies laten blijven we een bananenrepubliek.

  Romer is voorgaande functies bestempeld als geestelijk volkomen ongeschikt voor de functie van hoofd VDC. Desondanks keurde Geovaly Martes van het SOAB zijn aanstelling op voordracht van draaideurcrimineel Schotte meteen goed. Geovaly Martes is mijns inziens daarmee niet meer te handhaven als hoogste man bij het SOAB,

  Dat Romer geestelijk gestoord is blijkt wel uit zijn stalken van de sletterige Del-vira Rosaria, die ook op moet rotten bij het MOT.

 2. Deze marionet van Schotte mag nooit op zijn post terugkomen, en dat geldt ook voor zijn bijslaap Elvira Rosaria!

  Beiden hebben absoluut niet integer gehandeld, of ze nu strafbaar waren of niet.

 3. de slager die zijn eigen vlees keurt, tjonge jonge

 4. Abraham Mossel

  En mag deze vazal/marionet en Troll van Gerrit de Raaf nu gewoon weer zijn post bemanen en alle informatie aan hem door spelen, waar zijn we in gods naam mee bezig op dit door en door corrupte eilandje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *