OM | Het OM heeft zorgen over een toename in schoolgevechten

Het Openbaar Ministerie heeft zorgen over een toename in schoolgevechten

Het Openbaar Ministerie heeft grote zorgen over een toename in schoolgevechten dit jaar. Niet alleen omdat het aantal gevechten toeneemt, maar ook omdat vaker dat ooit wapens worden aangetroffen bij dergelijke vechtpartijen, of dat een groep jongeren gericht afgaan op één individu.

Deze ontwikkeling baart de professionals in het veld grote zorgen. Samen met KPSM, de Voogdijraad, jeugdreclassering en leerplichtambtenaren is het Openbaar Ministerie vastberaden om dit probleem aan te pakken.

Jongeren die het nodig vinden om te gaan vechten, riskeren arrestatie en vervolging. Mensen die het leuk vinden om zulke gevechten te filmen, riskeren gerapporteerd te worden aan Facebook ter verwijdering van hun Facebookpagina.

Onze gezamenlijke inspanningen kunnen echter alleen succes hebben als de regering begint te werken aan een voorziening voor jeugddetentie en een voorziening voor gesloten jeugdzorg. Op dit moment, bestaat zo’n faciliteit niet op Sint Maarten.

Het Miss Lalie Center is nog steeds gesloten, ondanks de vele oproepen aan de overheid om het te heropenen. Het Openbaar Ministerie is in het afgelopen jaar verschillende voorbeelden tegengekomen van zwervende kinderen die bedreigd worden in hun ontwikkeling. Het Openbaar Ministerie roept daarom de regering op om nu maatregelen te nemen.

Bron: Openbaar Ministerie Sint maarten

6 Reacties op “OM | Het OM heeft zorgen over een toename in schoolgevechten

 1. Zeg Beflapas, jouw puberale sexistische verhalen vallen ook onder pesten.

  Pesten van de KKC lezers.

  Maar inmiddels leest niemand al meer verder als ze een reactie zien die met ‘eric’ begint.

 2. Het is jammer dat het artikel alleen over vechtpartijen heeft en niet over bijvoorbeeld pesten. Kinderen en vooral kinderen die zich zelf dik en lelijk vinden kunnen enorme pesters zijn.

  Zelf ken ik twee gevallen van ouders met prachtige nette dochters van 15,16 die op school werden gepest. Zij hadden echt geen leven meer op die school en moesten naar een andere school verhuizen die meiden werden geslagen, aan hun haar getrokken echt vreselijk. Eén van hen werd op de nieuwe school weer gepest. Het lijkt alsof haar lichaamstaal of passiviteit dat uitlokt.

  Je ziet dit ook binnen relaties, kinderen die als kind mishandeld zijn, worden vaak in een relatie ook mishandeld.

  Niet dat ik bewust mee bezig ben maar ik ga af en toe een balletje trappen, badminton, tafeltennissen met mijn dochter van zes en sinds kort ook een partijtje boksen en kickboksen.

  Ik vind dat ouders meer tijd met hun kinderen moeten doorbrengen (geen 49 urige werkweek meer) en hun kinderen voor zover het kan weerbaar maken.

 3. Opvoeding, normen, waarden, empathie, sociale vaardigheden, begrip van ‘mijn en dijn’ etc, zijn hier volstrekt onbekende begrippen. Velen doen maar waar ze zin in hebben, zonder ook maar na te denken hoe hun gedrag op anderen kan overkomen. Het is pakken wat je pakken kan, gaat het niet goedschiks, dan gaat het wel kwaadschiks en als iemand er iets van zegt dan worden we kwaad, gaan we schreeuwen en grijpen we naar wapens.

  Om het anders te stellen, dat Dushi Hende leeft alleen in de slogan, in werkelijkheid zijn velen zeer egoïstische, asociale randdebielen, die nodig een heropvoeding zouden moeten krijgen.

 4. Vroeger vocht je het gewoon na school uit. 1 tegen 1.

  Nu is het met wapens of 1 tegen 10.. lafbekken

 5. Abraham Mossel

  Ja zolang de criminelen Gerrit de Raaf en Lolo Pik nog in de staten mogen zitten, zak dit eiland steeds verder het moeras in, nog 5 dagen dan valt de hakbijl voor Gerty.

 6. Tja, als de ouders ordinaire mondi monkeys zijn kun je niet verwachten dat hun kinderen zangers in het kerkkoor worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *