AD | OM: Hof behandelt klacht Akshon Sivil

Openbaar MinisterieWillemstad – De meervoudige kamer behandelt dinsdag 19 november om 15.00 uur de het zogeheten klaagschrift van Akshon Sivil, waarbij het Hof verzocht is het OM te gelasten een strafrechterlijk onderzoek naar Gerrit Schotte in te stellen.

Advertentie


Dat heeft persrechter Mauritsz de Kort tegenover deze krant verklaard.

,,De zaak wordt door drie rechters in een besloten zitting behandeld”, zo liet De Kort weten.

,,Waarschijnlijk zal het Hof een paar dagen na de zitting oordelen of er wel of geen gronden zijn om tot vervolging over te gaan.”

Pressiegroep Akshon Sivil diende vorige week een klaagschrift in op grond van aangiften die de groep in het verleden tegen ex-premier Gerrit Schotte had ingediend.
Het gaat daarbij om aangifte waarbij er mogelijk sprake is van witwassen en omkoping.
De pressiegroep had ook aangifte gedaan tegen ex-minister Carlos Monk en Elmer Wilsoe, dit in verband met ambtsmisdrijf.
Een andere aangifte betrof de overtreding van de Landsverordening betreffende financiën van politieke groeperingen, en een aangifte in verband met omkoping.
Het Openbaar Ministerie is tot nu toe niet over gegaan tot een strafrechterlijk onderzoek omdat het eerst de resultaten van de civiele enquête wil afwachten.

Advertentie

To Top

0 Reacties op “AD | OM: Hof behandelt klacht Akshon Sivil

  1. Abraham Mossel

    Dat denk ik ook!maar er zal eerst gewacht moeten worden op die andere onzin en daar heb ik ook al maanden niks over gehoord meester rechter Willemse?.

  2. Wat word dit???? Vervolging??? of:Doofpot ?????
    Wij denken het laatste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *