OM | Man veroordeeld voor brandstichting auto Norman Serphos

Man veroordeeld voor brandstichting auto Norman Serphos

De man J.L.F.P. (Curaçao, 1990) is vandaag 21 december 2017 door het Gerecht in Willemstad veroordeeld voor brandstichting tot een gevangenisstraf van 15 maanden cel, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, en 3 jaar proeftijd. Er is door de rechter rekening gehouden dat de dader een “first offender” is.

De eis van het OM was 16 maanden cel waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

De rechter vond brandstichting in de nacht van 10 mei 2017 van de auto van OM-woordvoerder Norman Serphos bewezen. “De dader is strafbaar. Hij heeft de auto van Serphos in brand gestoken.”

De rechter noemde het “een ernstige feit waarbij gevaar voor goederen te duchten is geweest.” Er kan volgens de rechter “van geluk worden gesproken dat de brand niet is overgeslagen naar appartementen op het erf van Serphos. De dader ontkend, en daardoor blijft Serphos in het ongewisse over het motief van de daad. Dit reken ik de dader zeer aan.”

Bron: Openbaar Ministerie

4 Reacties op “OM | Man veroordeeld voor brandstichting auto Norman Serphos

 1. redactie curacao

  @Allen,

  Verzoeke svp ontopic te blijven, niet uitlokken of reageren op elkaar.

  Vriendelijke groeten
  KKC commentpolis

 2. Ericlapas, onzin, Serphos is een prima woordvoerder en de laatste die hem mag beoordelen ben jij met je infantiele slaapkamerverhalen.

  On topic: wat was het motief van de dader, of had hij een opdrachtgever?

  Hopelijk gaat hij echt de cel in, want de jaren geleden tot een jaar cel veroordeelde Brian Mariano heeft nog geen seconde vastgezeten.

 3. [email protected]
  Dat heb ik nou als ik weer zo’n stomme reactie hier leest van jou.

 4. Dit is wel een vrij zware straf voor het in brand steken van een kabouter auto en dit terwijl de verdachte blijft ontkennen. Ik moet zeggen als ik die Serphos op de radio hoor dan vind ik de man behoorlijk irritant. Hij klinkt altijd als een te veel met zichzelf ingenomen kaboutertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *