OM | Militair onttrekt zich aan alcoholtest

Alcoholtest  | Shutterstock

Zaterdagavond 16 november is er tijdens een gezamenlijke alcoholcontrole van de Korps Politie Curaçao (KPC), CURMIL en de Koninklijke Marechaussee (Kmar) een (landmacht)militair staande gehouden in verband met een verdenking van rijden onder invloed van alcohol.

Nadat de militair een zogenaamde F had geblazen in de handheld, werd hem bevolen mee te werken aan het vervolgonderzoek, waaronder de ademanalyse. De militair heeft getracht zich te onttrekken aan de alcoholtest, waarna hij met ondersteuning van een Curacaose milicien door de Kmar is aangehouden.

De militair is inmiddels gehoord, zijn Nederlands rijbewijs is ingevorderd en is er een melding gedaan bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen in Nederland) voor een EMA (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer) cursus.

De Kmar maakt een strafdossier op dat zal worden aangeboden bij het OM Curaçao. Defensie is van het voorval op de hoogte gebracht en heeft passende maatregelen genomen. De betrokken militair zal conform het strenge alcoholbeleid worden geschorst in afwachting van het strafproces.

Bron: Openbaar Ministerie

Een Reactie op “OM | Militair onttrekt zich aan alcoholtest

  1. Het is een onbeschrijflijke puinhoop bij landmacht en marine.

    Alcoholmisbruik, drugsgebruik en cocainehandel zijn er aan de orde van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *