OM | NIEUWE UPDATE: Onderzoek Emerald naar belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen gaat door

NIEUWE UPDATE: Onderzoek Emerald naar belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen gaat door

De acties op Sint Maarten in het onderzoek genaamd Emerald die sinds maandagmorgen 28 november 2016 zijn gestart gaan vandaag dinsdag 29 november door.

Het team bestrijding ondermijning (TBO) van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en de Landsrecherche op Sint Maarten voeren vandaag onder leiding van de RC een aantal nieuwe zoekingen uit.

Naast de zoekingen zijn tot nu toe vijf auto’s in beslaggenomen, en ook is beslag gelegd op een aantal bankrekeningen. Dankzij nauwe samenwerking met de autoriteiten op het Franse deel van het eiland is een jacht in beslaggenomen.

De verdachte O.A. (35) uit Sint Maarten die maandag is gearresteerd is inmiddels in verzekering gesteld en wordt op dit moment verdacht van belastingfraude, valsheid in geschrifte, witwassen en verboden wapenbezit. De rechter-commissaris heeft de inverzekeringstelling rechtmatig bevonden.

Na afloop van de acties volgt een afsluitend persbericht.

Het onderzoek Emerald is gestart in april 2016 naar aanleiding van berichten in de kranten en vragen die in het parlement zijn gesteld over het contract dat is afgesloten tussen het beveiligingsbedrijf van verdachte en het havenbedrijf van Sint Maarten. Tijdens dit onderzoek zijn verdenkingen ontstaan van belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen.

Het onderzoek maakt deel uit van een gezamenlijke, intensieve aanpak van grensoverschrijdende corruptie en fraude, ook wel ondermijning genoemd. Ondermijning, waaronder corruptie en witwassen, vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid en economie van de landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het TBO van het RST, de Landsrecherches van Curaçao en Sint Maarten en het Openbaar Ministerie zijn partners in de bestrijding van ondermijning.

Ontnemingsvorderingen passen in het nieuwe beleid van het Openbaar Ministerie. In de toekomst zullen meer van dergelijke vorderingen door het Openbaar Ministerie worden ingesteld.

Voor meer informatie: zie en like onze facebook pagina: @TBOAnticorruptionWatch

Bron: Openbaar Ministerie

Een Reactie op “OM | NIEUWE UPDATE: Onderzoek Emerald naar belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen gaat door

  1. is de haven waarmee het beveiligingsbedrijf een contract afsloot de onderneming van de veel besproken CEO M. Mingo ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *