OM | Onderzoek ‘Freedom’

OM onderzoek ‘Freedom’

Vandaag vrijdag 11 januari 2019 heeft de eerste zitting van het onderzoek ‘Freedom’ plaatsgevonden. Dit betreft een mensenhandel zaak waarin 4 personen met name J.F.J., Y.Y.N.T., K.A.F. en R.J. als verdachten zijn aangemerkt.

De verdenking betreft mensenhandel, mensensmokkel en het tewerkstellen van ongedocumenteerden. Mensenhandel, is het meest ernstige strafbare feit hiervan.

Een en ander zou hebben plaatsgevonden in een discotheek aan de Rooseveltweg. De slachtoffers betreffen de zogenaamde trago-meisjes , die onder valse voorwendselen naar Curaçao zijn overgekomen.

Naar het oordeel van het Openbaar Ministerie is sprake geweest van een moderne vorm van slavernij. Er is ernstig misbruik gemaakt van de zeer kwetsbare positie van de dames in kwestie.

Overigens geldt dat niet alle trago-meisjes automatisch slachtoffer zijn van mensenhandel. Dit hangt af van de concrete omstandigheden van het geval. Er moet sprake zijn van een bepaalde mate van dwang en uitbuiting. Daar lijkt in deze zaak zeker sprake van te zijn.

De hoofdverdachte Y.Y.N.T. inzake ‘Freedom’ zit sinds eind september 2018 in voorlopige hechtenis en dit zal ook na vandaag worden gecontinueerd. De overige 3 verdachten mogen momenteel in vrijheid het verdere onderzoek afwachten.

De volgende zitting zal plaatsvinden op 27 maart 2019. Vandaag zijn de onderzoek wensen van de verdediging besproken. Besloten is onder meer dat nog 9 getuigen gehoord moeten worden waarvan een aantal in het buitenland.

Bron: Openebaar Ministrie

2 Reacties op “OM | Onderzoek ‘Freedom’

  1. Zowaar weer eens een goede opmerking van Beflapas.

    De opgelegde straffen zijn idioot laag. Mensenhandelaren lopen lachend de rechtszaal uit en gaan op de trappen omlaag al weer verder met hun import van tragomeisjes, waar Beflapas overigens gretig gebruik gemaakt gezien zijn puberale verhalen over zijn betaalde sexleven.

  2. Laten we elkaar geen mietjes noemen, wij weten allemaal dat de straffen ook in dit geval niets voorstellen. In het verleden zijn mensenhandelaars met een voorwaardelijke straf en een lage boete naar huis gestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *