OM | Ook in Hoger Beroep levenslang voor “Monster” K.

FAS niet-ontvankelijk in klacht tegen De Vries

Ook in Hoger Beroep levenslang voor “Monster” K.

Het Hof heeft vrijdagmiddag 2 uur in Hoger Beroep uitspraak gedaan in de zaak Magnus (moord op politicus Helmin Wiels in de maand mei 2013). In deze zaak heeft de Advocaat-generaal namens het Openbaar Ministerie op 29 januari 2015, net als in Eerste Aanleg op 29 augustus 2014, respectievelijk 18 maanden celstraf, 8 jaar en levenslang tegen de mannen C. ‘Kalo’ P., D. ‘Panchek’ D. en E. ‘Monster’ K. in de zaak Magnus.
Het Hof kwam tot het volgende oordeel: voor K. wederom levenslange gevangensistraf, voor P. is de straf blijft de straf 18 maanden, voor D. blijft de straf 8 jaar. In alle vonnissen heeft het Hof de uitspraak van de eerste rechter vrijwel integraal overgenomen.
Beroep in cassatie in Den Haag in alle drie uitspraken is mogelijk voor de verdachten en het Openbaar Ministerie (OM).
K. stond als hoofdverdachte in deze zaak terecht voor de (huur)moord op Helmin Wiels in mei 2013, die hij samen met P. en D. heeft gepleegd, de moord op Raikel Conception en Lionel Arnaud in 2013 en 2012 en een gewapende overval op een geldloper van het bedrijf Hector Henriquez in januari 2013, samen met D.

Naast deze overval stond D. ook terecht voor de moord op Raul ‘Bolle’ Martinez in mei 2013, een gewapende overval op een vrouw in de autoverhuurzaak ‘Camara’ in augustus 2013 en voor vuurwapenbezit. De overval op de vrouw heeft hij samen met onder anderen P. gepleegd.

Bron: Openbaar Ministerie
Dossier: Helmin Wiels – moord (Magnus & Maximus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *