OM | R.A. vandaag uitgeleverd aan de VS

Uitlevering R.A. naar USA | Openbaar Ministerie

Curaçao heeft op woensdag 31 mei 2017 de man R. A. (25 september 1962, Dominicaanse Republiek) uitgeleverd aan de Verenigde Staten. A. is door functionarissen van de Divisie Georganiseerde Criminaliteit (DGC) op de luchthaven Hato op Curaçao overgedragen aan de US Marshalls van de Verenigde Staten.

Onder begeleiding van de Marshalls is hij met een speciaal daarvoor ingevlogen toestel vertrokken naar Boston, Massachusetts.

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie heeft op 15 maart 2016 positief geadviseerd over het uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten. De Gouverneur van Curaçao heeft vervolgens op 25 april 2017 de uitlevering toelaatbaar verklaard.

A. wordt door de autoriteiten van de Verenigde Staten ervan verdacht deel uit te maken van een drugsorganisatie die cocaïne, middels bolletjesslikkers per vliegtuig naar de VS smokkelt. Zijn medeverdachte A.D.R.-J. werd reeds op 22 november 2016 uitgeleverd.

Het verschil in tijd heeft te maken met de cassatieprocedure. De Hoge Raad heeft in de zaak van A. 14 februari 2017 zijn beroep verworpen terwijl zijn medeverdachte reeds op 20 september 2016 door de Hoge Raad niet-ontvankelijk werd verklaard in haar beroep.

A. werd in december 2015 samen met medeverdachte A.D.R.-J, op grond van een arrestatiebevel van de US District Court for the District of Massachusetts aangehouden met het oog op uitlevering aan de Verenigde Staten.

Bron: Openbaar Ministerie

Een Reactie op “OM | R.A. vandaag uitgeleverd aan de VS

  1. Mooi dat R.A. is uitgeleverd.

    Wat mij betreft worden alle RA’s van KPMG ook uitgeleverd, na hun prutswerk bij onder andere Ennia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *