OM | Reactie OM op aangifte Thaams tegen voormalige directeur

Reactie OM op aangifte Thaams tegen voormalige directeur

Reactie OM op aangifte Thaams tegen voormalige directeur

Onlangs is in bepaalde media veel aandacht besteed aan een aangifte die door Thaams Kliniek is gedaan tegen een voormalige directeur. In de media wordt het Openbaar Ministerie beticht van vriendjespolitiek door de aangifte niet direct op te pakken. Onderstaand volgt een kort overzicht van de feiten.
Op 7 februari 2014 heeft de directie van Dr.J. Thaams BV middels Huizing & Huizing Advocaten aangifte gedaan van verduistering van circa 817.000 gulden door een voormalige algemeen directeur en een besloten vennootschap.

Daarvoor is door Thaams een procedure bij de civiele rechter gestart.
Het Openbaar Ministerie heeft op dat moment Huizing & Huizing Advocaten medegedeeld, dat aangezien de zaak onder de civiele rechter is, een strafrechtelijk onderzoek niet opportuun is. Door het OM is hierop besloten de afloop van de civiele procedure af te wachten.

In reactie daarop is Thaams een “art 15 Sv-procedure” begonnen om het OM te dwingen om toch al een strafrechtelijk onderzoek te starten. Het Hof heeft dat verzoek van Thaams afgewezen. Volgens het Hof waren er “onvoldoende aanknopingspunten voor een verdenking van enig strafbaar feit”.

Bij vonnis van 23 november 2015 heeft de civiele rechter de voormalige directeur veroordeeld tot betaling van 899.000 gulden. Hierna heeft Thaams wederom aangedrongen op vervolging. Het Openbaar Ministerie onderzoekt thans de haalbaarheid en opportuniteit van een strafzaak aan de hand van de civiele vonnis.

Bron: Openbaar Ministerie

4 Reacties op “OM | Reactie OM op aangifte Thaams tegen voormalige directeur

  1. Het zou Cordoba sieren als hij zijn vriend en collega Whiteman erop zou wijzen dat hij zijn Buchi Wang aanhangers op straat heeft laten zeten zonder uitbetaling van vakantie geld van de Taams kliniek.

  2. caribbeancynic

    Wat levert vervolging op? Helemaal niets, want de bewijslast is hoger dan bij een civiele zaak. En die civiele zaak is voorlopig al gewonnen.
    Ninette heeft geen verstand van management maar heeft haar baan destijds eerlijk verdiend tussen de lakens.

  3. Heb je meegelezen Cordoba?? Vertel het ook even aan Buchi Wang zonder er een “eigen” interpretatie van te geven. Ben je het er niet mee eens Cordoba, doe dan aangifte, doe je dat niet dan ben je de zoveelste “Smoel so” figuur in de steeds belachelijker wordende politieke soap hier.

  4. Het OM heeft ook nooit de verkeersmoord van Schotte onderzocht en kwam pas in actie tegen diens vele MOT meldingen na een grootschalig burgerinitiatief.

    Er zit duidelijk iets niet goed bij het OM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *