OM | Rechter: Hond inslapen na bijtincident

Rechter: Hond inslapen na bijtincident | Extra

Het Gerecht heeft vandaag, vrijdag 23 november 2018, de man I.D.B. de L. (Curaçao, 1962) zonder het opleggen van een straf schuldig bevonden aan een bijtincident waar zijn hond bij betrokken was op 4 juni 2018.
Het incident heeft plaatsgevonden op de hoek Blenchiweg en Pimpiriweg. De rashond, een Cane Corso, wist over de omheining te springen een passerende voetganger in haar onderarm te bijten. Het bleek een ernstig bijtincident strafbaar conform artikel 3:2 sub b. van het Wetboek van Strafrecht Curaçao.

De officier van justitie zei ter rechtszitting dat de hond eigenaar onvoldoende zorg, controle en toezicht heeft gegeven waardoor de hond op straat een voetganger heeft kunnen bijten. Het is een gevaarlijke hond gebleken.

De eigenaar is schuldig en daarom wordt de hond onttrokken aan het verkeer en zal het worden ingeslapen.

Artikel 3:2 WvStr.
Met hechtenis van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie wordt gestraft:
a. Hij die een dier op een mens aanhitst of een onder zijn hoede staand dier, wanneer het een mens aanvalt, niet terughoudt;
b. Hij die geen voldoende zorg draagt voor het onschadelijk houden van een onder zijn hoede staand gevaarlijk dier.

Bron: Openbaar Ministerie

Een Reactie op “OM | Rechter: Hond inslapen na bijtincident

  1. Als ik, Artikel 3:2 WvStr. lid b. lees dan klopt het niet. Het betekent dat je een gevaarlijke hond mag houden zolang je zorgt dat het dier geen mensen aanvalt.

    Eigenlijk kan niemand dat 100% garanderen, iemand kan altijd een deur open laten of een dier kan ontsnappen.

    De enige oplossing is om te zorgen dat mensen (vooral criminelen) niet van deze gevaarlijke honden houden. Dit ras staat bekend als een gevaarlijk ras en kan zomaar iemand dood bijten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *