OM | Vader en zoon terecht voor verzet tegen politie

Aktua Robes Sintye Un Bes

Aktua Robes Sintye Un Bes

Het Gerecht heeft maandag 4 april de man G.G.F. (1970) veroordeeld tot het betalen van 630 gulden. Op 7 februari om 20:25 uur werd de man tijdens een carnavalsactiviteit door de politie aangehouden in verband met openbaar dronkenschap, belediging van politie en verzet bij zijn aanhouding.

Hem werd op het politiebureau door een Officier van Justitie (OvJ) in het kader van de actie “Aktua Robes Sintye Un Bes” een transactiebedrag aangeboden van 900 gulden, maar hij weigerde en moest daarom op zitting verschijnen. Voor openbaar dronkenschap werd door de OvJ vrijspraak geëist. Hij werd slechts voor verzet tegen de politie bij verstek veroordeeld tot het betalen van de boete van 630 gulden en heeft nu een strafblad.

Zijn zoon G.T.G.F. (1995) was wel ter rechtszitting aanwezig voor hetzelfde feit. Hij vroeg ter rechtszitting alsnog aan de rechter en OvJ om de boete van 1.000 gulden die hem als transactiebedrag was aangeboden te betalen. De rechter en OvJ gingen hiermee akkoord. Hij vermijdt hiermee alsnog een strafblad.

Bron: Openbaar Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *