OM | Veiligheidspartners Curacao aan boord van Zr. Ms. Zeeland

Veiligheidspartners Curacao aan boord van Zr.Ms. Zeeland

Maandag ontmoetten verschillende partners uit de veiligheidsketen elkaar aan boord van marineschip Zr.Ms. Zeeland voor een themadag. Deze themavaardag stond in het teken van de (vereenvoudigde) militaire bijstandsaanvragen en het versterken van de samenwerking met de lokale autoriteiten op Curacao.

Eén van de drie hoofdtaken van Defensie in het Caribisch Gebied is het ondersteunen van lokale en civiele autoriteiten.

Op initiatief van brigadegeneraal der mariniers Peter Jan de Vin is aan boord besproken hoe en in welke situaties militaire bijstand van toegevoegde waarde kan zijn. Daarnaast is de procedure voor het aanvragen van bepaalde bijstand op Curacao vereenvoudigd. Dit zorgt ervoor dat sneller geacteerd kan worden. De vereenvoudigde bijstandsprocedure geldt voor de inzet van military search, military tracking, duikoperaties en statische observaties middels kijkers en drones.

‘Het was uitstekende dag die bijgedragen heeft aan het nader verbinden van de ketenpartners, onder wiens leiding wij te allen tijde acteren’, aldus De Vin. Naast inhoudelijke onderwerpen ervaarden de gasten hoe het leven aan boord van een marineschip is en kregen zij de traditionele ‘blauwe hap’ (Indische rijsttafel) aangeboden. Een zelfde bijeenkomst wordt ook in het voorjaar voor de lokale autoriteiten op Aruba georganiseerd, voor wie ook de procedure van militaire bijstandsaanvragen is vereenvoudigd.

Foto: partners uit de veiligheidsketen Curacao, waaronder (vertegenwoordigers van) regering, KPC, OM, Justitie, RST, Kustwacht, Marechaussee, Kabinet van de Gouverneur, Douane en vertegenwoordiging van Nederland aan boord van de Zr.Ms. Zeeland.

Bron: Openbaar Ministerie

Een Reactie op “OM | Veiligheidspartners Curacao aan boord van Zr. Ms. Zeeland

  1. 911 was a blessing !! All repressive forces now consider themselves part of the “security” chain. Everybody is suspect, untill we determine otherwise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *