OM | Veroordeling in hoger beroep voor moord Paulina

Veroordeling in hoger beroep voor moord Pauliina

Veroordeling in hoger beroep voor moord Paulina

De mannen G. “Ge” B. (1994), M. “Joao” A. (1998) en E.J. (1992) zijn donderdag 2 februari 2017 door het Hof in Hoger Beroep veroordeeld tot 16 jaar, 16 jaar en 8 jaar gevangenisstraf voor hun betrokkenheid bij de moord op de man Antonio “Beat” Paulina op 20 mei 2015 in de wijk Fuik.

Alle drie werden tevens veroordeeld tot het betalen van 5.048,57 gulden, zijnde een schadevergoeding ten behoeve van de familie van de overledenen, zijnde de begrafeniskosten.

De drie mannen zijn veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de moord. B. en A. gingen verhaal halen bij Paulina nadat hun scooter was gestolen. J. werd bedreigd om moest mee om de vermoedelijke dief aan te wijzen. Voor wat betreft J. was er om deze reden wel sprake van medeplichtigheid, en niet medeplegen zoals door het Gerecht in Eerste Aanleg was geoordeeld.

Hierdoor werd hem in Hoger Beroep een straf opgelegd van 8 jaar in plaats van 14 jaar. De mannen spraken bij het woonhuis van Paulina hem aan over de diefstal. Er ontstond een woordenwisseling waarbij door de daders een schot werd gelost op het slachtoffer waardoor deze kwam te overlijden.

Bron: Openbaar Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *