OM | Voor plofkrakers zullen hoge straffen worden gevorderd door het OM

Plofkraak ATM

Curaçao wordt geplaagd door bendes die plofkraken plegen. Deze bendes lijken niet na te denken over welke straf zij kunnen krijgen opgelegd door de rechter.

Hierbij gaat het niet alleen om samen te stelen en braak te plegen, maar hen zal worden verweten dat zij ONTPLOFFINGEN veroorzaken met gevaar voor goederen en mensen.

Daar wordt in Nederland al snel vier jaar gevangenisstraf voor opgelegd. Straffen op Curaçao zullen hoogstwaarschijnlijk daar niet veel van afwijken.

Daar blijft het niet bij. Wordt je gepakt dan zal de eventuele weggenomen som geld en de schade aan bijvoorbeeld gebouwen en interieurs terug betaald moeten worden. Hierbij wordt vervangende hechtenis opgelegd. Die loopt als snel op tot drie jaar gevangenisstraf extra.

Denk eens na over zeven jaar SDKK !

Bron: Openbaar Ministerie

5 Reacties op “OM | Voor plofkrakers zullen hoge straffen worden gevorderd door het OM

 1. Irma Lips, Nelson dos Santos, Brian Mariano.

  Er was notabene een burgerintiatief voor nodig om het incompetente OM te bewegen om Gerrit Schotte te vervolgen terwijl er dus genoeg bewijsmateriaal was om hem 3 jaar op te sluiten.

  Justitie op Curacao is des bananenrepublieks.

 2. Joep Meloen

  Ik zie de kop van het artikel; ‘hoge straffen’, dus ik lees de rest van het artikel en begrijp dat we weer met de D’66 mentaliteit te maken hebben. 4 Jaar eisen, 3 jaar opgelegd krijgen, aftrek van voorarrest en uiteindelijk minder dan 2 jaar zitten.
  Dat is geen hoge straf, dat is een lachertje.
  Een hoge straf is 10 jaar of meer.
  En voor het ontregelen van de economie van een land mag je ook wel 20 jaar eisen. Dat werkt afschrikwekkend, maar dit soort fopstraffen absoluut niet.

 3. Dat is mooi om te lezen, maar zorg dan eerst eens dat je ze te pakken krijgt.
  Afgelopen nacht weer een automaat opgeblazen in Tera Cora.

 4. Brian Mariano

  Helemaal mee eens!

 5. “hoge straffen worden gevorderd door het OM”. Hoe moeten we dat zien? In plaats van 2 jaar voorwaardelijk, 5 jaar voorwaardelijk?

  Blijkbaar hebben de heren en dames van het OM niet door maar laatst heeft een burger als reactie op een te zachte straf voor een zeden delinquent het recht in eigen handen genomen.

  Als het OM zwaar genoeg had gestraft dan hadden ze de ballen van deze pedofiel niet afgesneden en had hij zijn ballen nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *