OM | Vrouw veroordeeld voor oplichting 22 slachtoffers

Vrouw veroordeeld voor oplichting 22 slachtoffers

Vrouw veroordeeld voor oplichting 22 slachtoffers

Conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao is woensdag de 53-jarige vrouw D.B. in Willemstad veroordeeld tot 48 maanden gevangenisstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk, 3 jaar proeftijd en verplichte Reclasseringstoezicht na haar vrijlating.

Zij kreeg de straf door het Gerecht opgelegd voor oplichting van 22 slachtoffers tussen 2010 en 2016. Zij zou de slachtoffers voor in totaal 200.000 tot 300.000 gulden hebben opgelicht.

B. deed zich tijdens gesprekken met slachtoffers voor als medewerkster van het Openbaar Ministerie en beloofde haar slachtoffers goedkope auto’s, kavels en woningen welke in beslag zouden zijn genomen door het OM. Ook had zij goede informatie omdat haar zoon zou werken bij Notariskantoor Burgers. Beide bleken gelogen niet op waarheid te berusten.
De verdachte toonde tijdens de rechtszitting geen enkel teken van berouw en heeft ook geen inzicht gegeven in haar handelen.

Zij beriep zich veler malen tijdens de ondervraging door de rechter op haar ‘zwijgrecht’.

De rapportages geven allen aan dat verdachte toerekeningsvatbaar is en dat de kans voor herhaling er wel degelijk aanwezig is. Begeleiding van de verdachte is volgens de Officier van Justitie (OvJ) essentieel, vandaar de eis van Reclasseringsbegeleiding, desnoods met de inschakeling van een psychiater of psycholoog die haar moet gaan begeleiden.

Bron: Openbaar Ministerie

2 Reacties op “OM | Vrouw veroordeeld voor oplichting 22 slachtoffers

  1. Ze heeft een prima CV voor de MFK!

  2. Nelson DS vermoord 3 mensen en krijgt vrijwel geen straf..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *