OM | Zaak ‘Bientu’ nu onherroepelijk geworden

2 jaar voorwaardelijk voor witwassen, valsheid in geschrift en belastingontduiking met 72,5 miljoen ontneming

Vonnis 2 jaar voorwaardelijk voor witwassen, valsheid in geschrift, criminele organiastie wapenbezit, en belastingontduiking + 72,5 miljoen gulden verbeurd verklaring definitief

WILLEMSTAD – Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao en de verdachten in de zaak “Bientu” zijn in onderling overleg overeengekomen om het door beide partijen ingestelde hoger beroep in de zaak “Bientu” in te trekken.

Hiermee is de uitspraak van 1 april 2016 tegen R.A.D.S. en de vennootschappen The Money Game NV, Jamaroma Lotteries en Administratiekantoor Dollar onherroepelijk geworden en zal er geen behandeling in hoger beroep meer plaatsvinden.

Hiermee is ook de voorgenomen ontnemingszaak namens het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao ingetrokken.

R.A.D.S. werd op 1 april 2016 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar terzake witwassen, valsheid in geschrift en belastingontduiking.

Voorts is een bedrag van 72,5 miljoen gulden verbeurd verklaard. Met R.A.D.S. stonden ook drie vennootschappen terecht. In de zaken van die vennootschappen zijn alle feiten bewezen verklaard. De vennootschappen zijn veroordeeld tot geldboetes.

Het Openbaar Ministerie zal nu zorgdragen voor de executie van het vonnis van 1 april 2016, waarbij de verdachten werden veroordeeld

Bron: Openbaar Ministerie

Naschrift KKC

2016 04 01 Vonnis Openbaar Ministerie vs Robbie Dos Santos en Companies by Black Lion on Scribd

4 Reacties op “OM | Zaak ‘Bientu’ nu onherroepelijk geworden

 1. schandelijk smerig tuig komt hier mee weg…
  ze zitten in de politiek met een nieuwe partij en het volk loopt met dit tuig weg.
  dushi hende…
  maar hun criminelen zijn hun heilig…

 2. IDD. Je fraudeert bv voor 100 miljoen en betaal dan 80 miljoen als je gepakt wordt.. geen celstraf en 20 miljoen! Maar iemand die een paar belkaarten steelt krijgt 3 jaar..

 3. goed deze zaak is afgehandeld, let weldit gaat over belastingontduiking etc tot 2011. R.A.D.S kan nu vervolgd worden inzake de dubbele boekjes voor de loterij zaken die in 2015 aan het licht zijn gekomen. OM kan dus weer aan de gang.

  Trouwens belachelijk dat iemand die zoveel de gemeenschap heeft benadeeld toch zijn beroep mag blijven uit oefenen Word het niet eens tijd dat Casino, loterij bazen eerst gescreend worden voordat je ze een vergunning geeft.
  Trouwens wat ik me afvraag zijn er ook verzegelde kassa aanwezig bij de kantoren Krijgt iedereen daar een kassabon?Is maar goed dat er zo goed gecontroleerd word door de overheid. Zal toch niet leuk zijn al die kantoren gesloten.

 4. Met andere woorden, je kunt voor tientallen miljoenen dollars frauderen en er met een voorwaardelijke straf vanaf komen.

  Dat zal Eric Garcia en Stephen Capella (Girobank) als muziek in de oren klinken.

  Lei pa dos Santos ta lei pa nan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *