OM | Zonder heler, geen steler

Zonder heler, geen steler | Extra

Naar aanleiding van de inbraak bij Boolchand’s Zeelandia op 26 december 2018, waarbij voor ongeveer 750.000 gulden aan producten zijn gestolen, is een opsporingsonderzoek gestart. Binnen dit onderzoek zijn reeds 13 verdachten aangehouden en voorgeleid bij de rechter commissaris.

Deze personen worden ervan verdacht een – of meerdere – van de bij Boolchands gestolen telefoons te hebben gekocht en/of verkocht. Het gaat daarbij om dure telefoons, zoals de nieuwste iPhones en Samsungs. De dieven zelf zijn nog niet opgespoord.

Het OM en de politie achten het echter ook van belang om de helers aan te pakken. Immers, zonder heler, geen steler. Het feit dat deze luxe goederen makkelijk verkocht kunnen worden op straat, maakt dat het zo lucratief is om een dergelijke inbraak te plegen. Indirect zijn alle helers dan ook medeschuldig aan de inbraak. Formeel zullen zij voor heling worden vervolgd. De straffen die hierop staan variëren van een taakstraf tot een aantal maanden gevangenisstraf.

Personen die een telefoon kopen op straat, zijn bij deze dan ook nog eens uitdrukkelijk gewaarschuwd. Koop geen nieuwe telefoon op straat, maar altijd in een winkel waar je een kwitantie en garantie krijgt. Met het kopen van een tweede hands telefoon via social media, moet je goed oppassen. Als koper heb je een onderzoeksplicht om te voorkomen dat je een gestolen goed koopt. Stel kritische vragen aan de verkoper. Vraag om een kwitantie, en zorg dat je de verkoper kunt terugvinden bij eventuele problemen Ga ook vooraf na wat een realistische prijs (de marktwaarde) voor het goed is; laat je niet verleiden tot het kopen van te goedkope goederen. Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het vaak ook niet waar. Zie dan van de koop af. En onthou: zonder heler, geen steler. Werk diefstallen niet in de hand!

Het opsporingsonderzoek naar de helers EN de stelers wordt intussen voortgezet.

Bron: Openbaar Ministerie

2 Reacties op “OM | Zonder heler, geen steler

  1. Ik zie op Facebook ook steeds oproepen van YDK voor onderdelen voor hun auto.. zodoende kunnen bepaalde mensen autos gaan stelen en onderdelen verkopen aan deze helers!

  2. Duidelijk bewijs dat het OM in Disney World leeft.

    De niet door enige integriteit gehinderde Curacaoenaar vertellen dat hij geen gestolen I Phone moet kopen?

    Het OM is rijp voor de Capriles kliniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *