Ombudsman onderzoekt dreigende sluiting nachtopvang

Ombudsman Curaçao Alba Martijn laat zich inzake kwestie VDC niet door Schotte de les lezen

Ombudsman Curaçao Alba Martijn onderzoekt dreigende sluiting nachtopvang

WILLEMSTAD — Ombudsman Alba Martijn zal een onderzoek instellen naar de dreigende sluiting van de nachtopvang van stichting verslavingszorg FMA in Punda. Dat bevestigt FMA-directeur Meta Fahrenfort in een korte reactie.

Ombudsman Martijn heeft een brief ontvangen van de secretaris-generaal (SG) van Sociale Zaken, waarin die aangeeft dat deze zaak niet op het ministerie van Sociale Zaken, Arbeid & Werkgelegenheid (Soaw) afgeschoven kan worden.

FMA moet volgens de SG zorgen voor gediplomeerd personeel. “Het punt is dat de nachtopvang zoals hij al tien jaar draait, beschreven is in de documenten, op basis waarvan FMA subsidie ontvangt. Inclusief de bijdrage van de kant van Soaw”, zegt Fahrenfort.

De nachtopvang voor veelal verslaafde daklozen, met 28 bedden, wordt gerund door werklozen met een onderstand, die hiervoor aan aanvullende vergoeding krijgen van Soaw. Zij vervullen zogenaamde werkervaringsplekken. Maar die vergoeding wordt dus niet meer uitbetaald.

FMA is hard bezig alternatieven te zoeken voor de financiering, zegt Fahrenfort. “Als daar geen zicht op komt, is het vandaag de laatste nacht voor mensen die al langer in een bed slapen en daardoor een heel eind vooruit zijn gegaan.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *