Omni waarschuwt: bekijk garantie

logo omniWillemstad – Elektronicabedrijf Omni waarschuwt in een in verschillende kranten om goed te kijken naar garantiecertificaten bij producten van Panasonic die niet zijn aangeschaft bij Omni. Volgens Sonia Manglani, director of operations bij Omni Electronics ontbreken op sommige van deze producten serienummers en is er geen garantiecertificaat.

Advertentie

,,Dat riekt naar foute boel.”

,,Het zijn wel allemaal echte Panasonics”, doet ze uit de doeken,

,,maar niet speciaal gemaakt voor Curaçao.”

Omni is het enige bedrijf op Curaçao dat geautoriseerde distributeur is van de producten van Panasonic en heeft ook als enige een geautoriseerd servicecentrum. Hier worden producten verkocht die speciaal worden gemaakt voor Curaçao, in verband met de wisselende voltages van 220 en 110 volt op het eiland en de hoeveelheid zout in de lucht zodat het product extra moet worden beschermd tegen corrosie.
Onlangs kreeg het servicecentrum een bezoek van een consument die ergens anders dan bij Omni een Panasonic airco had aangeschaft.

,,Dit product is niet van ons afkomstig en dus ook niet rechtstreeks van de leverancier, maar is gekocht via een derde partij. We hebben Panasonic daarvan dan ook meteen op de hoogte gesteld, die hebben ons verzocht een onderzoek naar dit gegeven te doen”, legt Manglani de gang van zaken uit.

De director of operations: ,,Toen onze technicus, omdat we in eerste instantie dachten dat het ging om een product aangeschaft bij ons, ging kijken vroeg hij voordat hij de unit zou gaan servicen om een serienummer. Het bleek dat deze er niet op zat en dat deze er volgens de klant ook niet op heeft gezeten”, legt Manglani uit.

Volgens haar een groot risico.
Zo is dit volgens de director voor een consument de enige mogelijkheid om te kunnen bekijken waar het product vandaan komt.

,,Het is dan zo dat het artikel voordat het gekocht is in de winkel, uit de doos is geweest en er vervolgens weer is ingestopt. Niet wetende wat er in de tussentijd mee is gebeurd.”

Ook komt het voor, legt Manglani uit, dat andere elektronicazaken doorverwijzen naar Omni voor reparatie.

,,Dit is voor ons niet erg, maar het is wel enorm kostbaar voor de consument. Want niet alleen kunnen wij geen garantie geven omdat het product niet bij ons is gekocht, maar ook is het tijdrovend.
Zo moeten we eerst bij de fabriek vragen of we het apparaat überhaupt mogen repareren.”

Dat liep vorig jaar zo uit de hand, dat een man die net een Panasonic koelkast bij een concurrent had gekocht maar werd doorverwezen naar Omni en dacht dat hij garantie had en deze niet bleek te hebben, een pistool richtte op de manager van het servicecentrum.

,,Dit willen we absoluut nooit meer meemaken.”

Omni drukt consumenten, die van plan zijn een Panasonicapparaat aan te schaffen, op het hart te letten op een compleet serienummer, een garantiecertificaat en of er gebruik kan worden gemaakt van een door Panasonic gekwalificeerd servicecentrum.

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *