AD | Omzet sms-lot vaag

UTS-Sms-loterijen is een samenwerking van enkele illegale loterijen en het Staatstelecombedrijf UTS

UTS-Sms-loterijen is een samenwerking van enkele illegale loterijen en het Staatstelecombedrijf UTS

Willemstad – Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) heeft geen zicht op de totale verkoop van loten via sms. Dat geeft minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling in een brief aan Staten, gedateerd 23 juni, te kennen. Palm reageert hiermee op eerdere vragen gesteld door Statenlid voor oppositiepartij PAR, Armin Konket, over de sms-loterij.

De parlementariër wilde onder andere van de Economieminister weten of de verkoop van loten via sms in de afgelopen negen maanden gewoon heeft plaatsgevonden, zelfs nadat premier Ivar Asjes (PS) had verklaard dat dit illegaal plaatsvindt. Dit sloeg vooral op de sms-loten die Robbie’s Lottery aanbiedt; ‘sms2win’. Deze en andere vragen werden al op 11 maart gesteld.

,,De betreffende stichting (verwijzende naar FWNK, red.) kan informatie verstrekken over de verkoop van Wega di Number Kòrsou en de extra trekking via de vergunningseigenaren en hun eigen verkopers op straat. De verkoop van loten via sms is geen product dat onder de betreffende stichting valt en conform haar statuten krijgt ze hier ook geen informatie over.

Daarom heeft deze stichting dan ook geen zicht op de totale verkoop van loten via sms. Ik kan dus niet aangeven of deze verkoop nog steeds plaatsvindt. Ook over de omvang kan ik geen informatie geven”, aldus Palm.

Eind april gaf Palm al te kennen dat er, sinds de uitspraak van Asjes dat de sms-loterij illegaal is, 262 vestigingen op nummerverkoop zijn gecontroleerd. Van deze 262 vestigingen is een overgroot deel van 230 vestigingen in handen van Chinezen. Zes vestigingen zijn van Arabieren, vier van Haïtianen, drie van Latijns- Amerikanen, zestien van Portugezen en drie van lokale personen.

,,Tijdens de controles is geconstateerd dat zestien vestigingen, allen van Chinezen afkomstig, nummers verkochten. Aangezien dit in strijd is met de vestigingsvergunning, is er naar al deze vestigingen een brief gestuurd waarin wordt aangegeven wat de wet inhoudt”, aldus Palm.

Enige tijd na het uitzenden van de brieven is gebleken dat twee vestigingen de wet nog steeds niet naleefden.

,,Zoals aangekondigd, zijn er tegen deze vestigingen maatregelen getroffen”, zo schrijft Palm.

Premier Asjes was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Lees meer…

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – UTS & SMS-loterijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *