Onafhankelijkheid bovenaan

Willemstad – Onafhankelijkheid is nog steeds het voornaamste en belangrijkste doel voor regeringspartij logo-pueblo soberano. Dat heeft Statenlid voor de partij Elmer Wilsoe gisteren tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.

Wilsoe maakte gisteren bekend dat de partij komende week een vergadering zal houden waarbij de positie van Pueblo Soberano met betrekking tot onafhankelijkheid voor Curaçao bekend zal worden gemaakt.

,,Dit zullen we doen om iedereen die denkt dat Pueblo Soberano de onafhankelijkheid naar de achtergrond heeft geschoven te laten zien dat dit allerminst het geval is”, aldus de voormalige minister van Justitie gisteren.

Hierbij meldde Wilsoe ook dat het de bedoeling is om binnen niet al te lange tijd een referendum te houden waarbij het volk van Curaçao zelf kan kiezen voor onafhankelijkheid of de huidige autonome status behouden.
De parlementariër vertelde vorige week zaterdag tijdens de wekelijkse bijeenkomst in Soberano City dat onafhankelijkheid in feite niets nieuws is.

,,Onafhankelijkheid is niets raars, niets nieuws en niets buitengewoon. De natuur geeft aan dat iemand onafhankelijk moet zijn. Een kind wordt geboren, wordt opgevoed door de ouders, gaat naar school en verlaat op een gegeven moment het nest om op eigen benen te staan. Dat heet onafhankelijkheid”, aldus Wilsoe gisteren.

,,Als ik terugga in de geschiedenis kan ik ook tal van voorbeelden bedenken van personen die voor onafhankelijkheid hebben gestreden. Doktor Moises da Costa Gomez had gezegd dat we uit de kolonie moeten stappen. Hij zei: man en vrouw moeten met hun hoofd omhoog kunnen lopen omdat ze baas in eigen huis zijn. Als ik verder terugga in de tijd; Tula heeft tijdens zijn strijd om vrijheid gezegd: respecteer mij als mens. Ik ben gelijk aan ieder ander mens in de wereld.”

Wilsoe meldde gisteren dat Pueblo Soberano doorgaat met de campagne van wijlen Helmin Wiels om het volk van Curaçao bewust te maken over onafhankelijkheid.

,,Je voelt nog steeds weerstand bij bepaalde groeperingen op Curaçao. Maar dat is omdat onwetendheid hier heerst. Men weet niet goed wat onafhankelijkheid is en wat dit inhoudt, en wat men niet weet, stoot men af. Daarom is het van uiterst belang dat deze mensen bewust worden gemaakt, om zo de angst voor de onafhankelijkheid te kunnen doorbreken.”

Wilsoe is er zeker van dat onafhankelijkheid belangrijk is voor de positieve ontwikkeling van Curaçao.

,,Deze week kwam er weer een plan voor een motie om andere landen binnen het Koninkrijk een andere paspoort te geven. Niet zo lang daarvoor kwam dezelfde persoon met een rijkswet voor het persoonsverkeer binnen het Koninkrijk. Waarom zou je in een huis blijven waar je toch niet gewenst bent en waar je wordt behandeld als een derderangs burger?”

Het Statenlid benadrukt wel dat onafhankelijkheid niet betekent dat je je afzondert van andere landen.

,,Daarom is het belangrijk dat je goede relaties met andere landen opbouwt en deze ook onderhoudt. Ieder land heeft andere landen nodig. Wij zijn hier geen uitzondering in.”

Bron: Antilliaans Dagblad

To Top

0 Reacties op “Onafhankelijkheid bovenaan

  1. Ik snap niet dat zo’n dome kracht als Wilsoe zijn paspoort niet allang inlevert heeft. Dat zou ik in zijn plaats zeker wel hebben gedaan.

  2. Even een telefoontje naar Rutte en het is geregeld, de Nederlandse belastingbetaler zal u zeer dankbaar zijn.

  3. Onafhankelijkheid??? Wilsoe, als je nog wat hersens over hebt denk dan even goed na. Onafhankelijk betekend ook GEEN money meer van Nederland, Een eigen Paspoort, Een regering die geen geld over de balk gooit, Geen PM die gelijk staat aan Dictator. Moeten we even door gaan????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *