Onderhoudswerkzaamheden Julianabrug maandag van start

WILLEMSTAD — De eerste fase van de onderhoudswerkzaamheden aan de Julianabrug, gaat maandag aanstaande van start en zal tot 29 november duren. In de aanloop op de start van de eerste fase, zal een gedeelte van de brug reeds op zaterdag worden afgesloten. Dit in verband met de voorbereidende werkzaamheden. De gemeenschap wordt verzocht om hiermee rekening te houden.

Advertentie

De voorbereidende werkzaamheden van Fase 1 van de onderhoudswerkzaamheden aan de brug, zullen aanstaande zaterdag van start gaan.

De voorbereidende werkzaamheden van Fase 1 van de onderhoudswerkzaamheden aan de brug, zullen aanstaande zaterdag van start gaan.

Gedurende de werkzaamheden, die zullen starten aan de noordzijde van de Julianabrug – vanuit de richting Saliña en Punda naar Otrobanda – zal het verkeer in samenwerking met de technische afdeling van de verkeerspolitie, via de zuidzijde omgeleid worden.
De werkzaamheden maken deel uit van het megaproject de ‘Inhaalslag’ van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en worden onder andere door de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) uitgevoerd.
De tweede fase van het onderhoud aan de brug, zal volgend jaar in de maanden maart en april plaatsvinden.
De werkzaamheden zullen bestaan uit het verwijderen van de oude asfalt laag en het aanbrengen van een nieuwe.
Het nieuwe asfalt zal met gesteente en zand uit Nederland worden aangelengd waardoor een beter gripvermogen en langere levensduur van de asfaltlaag beoogd wordt.
Ook zal de vangrail vervangen worden en tot slot nieuwe wegmarkering worden aangebracht.
De laatste vernieuwing van het wegdek van de Julianabrug heeft in 1985 plaatsgevonden.
De conditie van de asfaltlaag is door de jaren heen zodanig achteruitgegaan dat er scheuren in de toplaag zijn ontstaan. Hierdoor kon vocht in de scheuren binnendringen waardoor het wegdek verder werd aangetast.

De weggebruikers worden opgeroepen om rekening te houden met de gewijzigde situatie en de verkeersomleidingen aan te houden.
Ook wordt erop gewezen dat men voor meer informatie omtrent de ontwikkelingen in wegenonderhoud terecht kan op de Facebook-pagina ‘Minister VVRP’ van minister Earl Balborda (PNP).

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *