‘Onderscheid tussen nieuws- en betaalprogramma’s’

TeleCuraçao

TeleCuraçao gaat onderscheid maken tussen nieuws- en betaalprogramma’s’

WILLEMSTAD — Tv-zender TeleCuraçao zal in het vervolg duidelijk aangeven voor welke interviews en programma’s betaald wordt. Dit heeft TeleCuraçao-directeur Hugo Lew Yen Tai aan Pais-leider Alex Rosaria gemeld. Het personeel heeft van Lew Yen Tai de instructie gekregen om voortaan duidelijk aan te geven of datgene dat door het bedrijf wordt uitgezonden, nieuwsprogramma’s zijn of uitzendingen waarvoor een adverteerder betaald heeft.

De reactie van Lew Yen Tai volgt op een brief van Rosaria waarin de Pais-leider bij de tv-zender aandrong om een duidelijk beleid ten aanzien van dit punt. Volgens Rosaria is het van belang dat kijkers weten wanneer het om een nieuwsprogramma gaat of niet. “Het volk heeft informatie nodig, terwijl TeleCuraçao ook transparant moet zijn ten aanzien van eenzijdig nieuws en commerciële en betaalde programma’s. Het huidige systeem zorgde alleen maar voor verwarring onder de tv-kijkers, omdat het niet duidelijk was naar wat voor soort programma’s zij keken.”

Rosaria stelt tevreden te zijn dat de leiding van TeleCuraçao gehoor aan zijn voorstel heeft gegeven. Hij spreekt de hoop uit dat nog meer media het voorbeeld van TeleCuraçao zullen volgen en zo vervolg gaan geven aan zijn verzoek om een duidelijk onderscheid te maken tussen nieuws- en betaalprogramma’s.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *