Onderwijs gaat woensdag plat

Darius ‘Lio’ PlantijnWillemstad – ,,Het onderwijs gaat morgen plat, wanneer de leden van vakbond Sindikato di Trahadó den Enseñansa di Kòrsou (Sitek) onder werktijd vergaderen om actie te voeren tegen de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen van de regering.”

Dat heeft voorzitter Darius ‘Lio’ Plantijn gisteravond na afloop van de ledenvergadering tegenover deze krant bevestigd.

,,De leden hebben het bestuur ook het mandaat gegeven om minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening om inzage te eisen in de begroting voor het kaar 2012. Wij hebben begrepen dat er op de begroting een surplus van 100 miljoen is, de minister moet dat naar ons toe verantwoorden”, aldus Plantijn.

De bonden waarbij het overheidspersoneel is aangesloten, houden vanochtend een persconferentie waarin zij details over de actie van morgen zullen geven. Plantijn gaat ervan uit dat de vergadering morgen bij het Abvo-kantoor wordt gehouden.

,,De leden hebben zich vanavond duidelijk uitgesproken tégen de aangekondigde halvering van het vakantiegeld, de bevriezing van de indexering, het halveren van de loontrede, het verhogen van de pensioensgerechtigde leeftijd”, zo verklaarde de Sitek-voorzitter.

Gistermiddag vergaderde de Abvo met de hoofden van de verschillende dienstgroepen.

,,Wij hadden vanmiddag een vergadering met de hoofden van de dienstgroepen, maar de leden zelf hebben zich nog niet uitgesproken over de bezuinigingsplannen. Morgen worden zij uitvoerig door ons ingelicht en zullen zij aan de hand daarvan hun standpunt bepalen.”

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *